Mobile

articolul anterior articolul urmator

Huawei a depus cerere de înregistrare pentru un nou sistem de operare, intitulat Harmony

0
14 Jul 2019 13:35:38
Autor: Adrian Pogîngeanu
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Huawei a depus o cerere de înregistrare la Oficiul pentru Proprietatea Intelectuală al Uniunii Europene pentru un sistem de operare utilizat pe mobil şi computer numit Harmony. Cererea este datată 12 iulie 2019 şi este în curs de examinare.

Harmony se alătură sistemului Ark pe care compania îl poate folosi pe piaţa mondială drept propriul său sistem său de operare. Cunoscut şi ca OS HongMeng (care ar putea deveni numele oficial în unele zone geografice), Ark a fost în dezvoltare de ceva timp, există rapoarte despre el din 2015. A fost adus în atenţie de curând, datorită intensificării tensiunilor comerciale dintre SUA şi China, care au condus la interzicerea utilizării de către Huawei a tehnologiei originare din SUA, categorie în care se încadrează Android şi Windows.

Interdicţia a fost relaxată într-o oarecare măsură, dar nu poţi da vina pe Huawei pentru continuarea activităţii la propriul sistem de operare.

 

Potrivit unor informaţii neoficiale, există deja un milion de dispozitive care rulează noul sistem de operare şi acesta urmează să ajungă la consumatori încă din această toamnă. De curând, CEO-ul Huawei, Ren Zhengfei, a afirmat într-un interviu pentru revista franceză ”Le Point” că e ”foarte probabil” ca HongMeng să fie mai rapid decât Android şi macOS. Ren Zhengfei a mai spus că HongMeng e mai versatil decât rivalii săi şi poate fi folosit pe un număr mai mare de categorii de dispozitive.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii