Mobile

articolul anterior articolul urmator

Huawei a prezentat Harmony OS, propriul sistem de operare

0
9 Aug 2019 13:24:52
Autor: Adrian Pogîngeanu
CEO Huawei, Richard Yu. FOTO Guliver / Getty Images / Ethan Miller
CEO Huawei, Richard Yu. FOTO Guliver / Getty Images / Ethan Miller

CEO Huawei, Richard Yu, a prezentat vineri, 9 august, în cadrul evenimentului Huawei Developer Conference, Harmony OS, despre care spune că e mai rapid şi mai sigur decât Android.

Sistemul de operare e orientat în primul rând către produsele IoT products (televizoare smart, purtabile, boxe inteligente etc) şi secundar către terminale smartphone.  Yu a mai spus că atunci câd Huawei nu va mai putea accesa serviciile Google şi sistemul de operare Android va folosi Harmony OS. Până atunci, Huawei va continua să folosesscă Android.

Sistemul de operare Harmony se bazează pe un microkernel flexibil, care-l face disponibil pentru multiple dispozitive. Platforma este open source şi poate fi considerat mai mult un concurent pentru Google Fuchsia, având în vedere că ambele sunt bazate pe microkernel şi pot fi utilizate pe mai multe tipuri de dispozitive simultan. În prezentarea sa Yu a spus că Android nu este la fel de eficient datorită codurilor sale redundante, mecanismului de planificare învechit şi problemelor generale de fragmentare.

Hongmeng OS 1.0 va fi lansat pe 10 august, iar versiunea 2.0 va apărea în 2020. Hongmeng este numele chinez al sistemului de operare Harmony.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii