Mobile

articolul anterior articolul urmator

Intersect te ajută să vorbeşti cu persoana de care te-ai îndrăgostit la prima vedere

0
17 Mar 2016 12:12:57
Autor: Răzvan Băltăreţu
Bogdan Ţîrcă, Alex Dobrin şi Laurenţiu Ion (de la stânga la dreapta), cofondatori Intersect.
Bogdan Ţîrcă, Alex Dobrin şi Laurenţiu Ion (de la stânga la dreapta), cofondatori Intersect.

Dacă te-ai născut în anii '90 sau 2000, cu siguranţă ai folosit o aplicaţie de dating sau ai vrut să foloseşti. Intersect e una dintre ele, bazată pe „întâlniri“ din greşeală.

Intersect există, sub o anumită formă, încă din 2014, pe când apăruse la Innovation Labs sub numele Wabbit. Acel proiect a murit, iar Intersect este rezultatul muncii a trei oameni: Bogdan Ţîrcă, Alex Dobrin şi Laurenţiu Ion. Motivul pentru care se discută acum de Intersect e actualizarea aplicaţiei. A ajuns, după cum spun creatorii, în a doua etapă de dezvoltare. Pregătesc deja a treia fază. 

Punctele forte de acum sunt că poţi filtra rezultatele în funcţie de vârstă, astfel încât să nu ajungă un adult să se întâlnească cu minori, dar există şi o opţiune time machine, ca să poţi da timpul înapoi până, spre exemplu, ieri la cafeaua la care ai văzut o fată drăguţă, un băiat interesant. Cofondatorii susţin că persoanele de pe Intersect sunt mai relevante decât cele recomandate pe Facebook, deoarece sunt din locurile prin care ai trecut şi poate ţi-a atras cineva atenţia.

Cei trei susţin că timiditatea este o problemă şi, spre deosebire de Tinder, aplicaţia lor se bazează pe realitate: oamenii se văd şi se plac pe stradă, în cafenea, în metrou, în staţia de autobuz, nu printr-o poză. Se bazează foarte mult pe elevii de liceu, cărora le e teamă să-şi afirme iubirea faţă de o persoană sau fie măcar interesul. Asta nu înseamnă că este limitată la acest mediu, dar acolo teama de eşec, de penibil este mult mai mare. 

Intersect, aplicaţia care te ajută să treci peste timiditate

Laurenţiu Ion, cofondator Intersect, şi Răzvan Băltăreţu, editor Tech Adevarul, discută la Adevărul Live pe Facebook despre aplicaţia care învinge timiditate. Mai multe detalii despre aplicaţie aici: http://adev.ro/o46hpz

Posted by Adevarul on Thursday, March 17, 2016

 

Au peste 100.000 de utilizatori, 70.000 fiind din Bucureşti, iar peste jumătate dintre utilizatori o folosesc patru zile pe săptămână. Mai mult, conceptul Intersect a ajuns în San Francisco, a început strângerea de fonduri, iar acum ar fi evaluat la circa trei milioane de dolari. Pentru Android aplicaţia e aici, iar pentru iPhone e aici

În 2014, scriam despre Wabbit şi estimam că are potenţial. Se pare că acea idee a avut. „Are potenţial să devină ceva interesant, poate chiar cu sute de mii de utilizatori sau, de ce nu? milioane. Ideea e simplă şi aplicată de către Tinder: cauţi în jurul tău oameni disponibili cu care să vorbeşti. Diferenţa între Tinder şi Wabbit, după cum mi-au zis creatorii, e că nu se concentrează pe online dating, ci pe comunicare, conversaţie de moment“ scriam în acel articol

Un interviu cu unul dintre cofondatori poţi citi aici. E vorba de Bogdan. „Bogdan speră să dea lovitura cu programul conceput de el şi prietenii săi. A lucrat la acest program după ce s-a întors din SUA. «După ce m-am întors din America, în decembrie anul trecut, mi-am dat seama că ideea era bună, dar produsul pe care îl făcusem nu era cel care îl voiau oamenii. L-am pus pe pauză şi am început să regândim totul şi să venim cu un alt nume. (...) În acest fel s-a născut Intersect, aceeaşi idee, dar cu o variantă mai îmbunătăţită a Wabbit»“, spunea acesta în interviu.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările