Mobile

articolul anterior articolul urmator

iPhone 13, lovit de criza cipurilor

1
13 Oct 2021 08:24:37
Autor: News.ro

Apple reduce numărul de comenzi pentru producţia noilor modele de iPhone 13, din cauza că nu are suficiente componente la dispoziţie.

Inevitabilul s-a produs, iar criza de cipuri a atins şi cele mai noi smartphone-uri Apple, companie care, totuşi, îşi făcuse anterior stocuri importante.
 
Conform surselor citate de Bloomberg, Apple a redus comenzile de producţie pentru iPhone 13 de la 90 de milioane de dispozitive la 80 de milioane de dispozitive până la finele acestui an.
 
10 milioane de iPhone 13 mai puţine înseamnă o reducere a targetului de producţie cu aproximativ 11%.
 
În cazul smartphone-urilor iPhone 13, problema ar constitui-o cipurile dezvoltate de Broadcom şi Texas Instruments.
 
Chiar dacă chipset-ul smartphone-urilor Apple este dezvoltat de TSMC, în interiorul acestora există numeroase alte cipuri care vin de la Broadcom şi Texas Instruments, precum cele de gestionare a energiei, laserul folosit de Face ID, conexiunea USB şi wireless etc.
 
Problema nu reprezintă neapărat o surpriză, Tim Cook avertizând încă din vară că ar putea exista probleme cu stocurile de cipuri.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Ion Alex
14.10.2021, 13:05:36

Problema este ca se produc, se produc telefoane, dar de reciclat nu le recicleaza nimeni. Ar trebui facute centre de colectare a telefoanelor vechi si promovat acest aspect. Caci si in telefoanele vechi se gasesc o multime de piese ce pot fi reciclate si trannsformate in unele noi.

Modifică Setările