Mobile

articolul anterior articolul urmator

iPhone scapă de breton peste doi ani. Până atunci, dispare iPhone mini

1
15 Apr 2021 08:39:38
Autor: News.ro

Apple lucrează la “ascunderea” sistemului Face ID sub ecran, ceea ce va elimina nevoia bretonului de deasupra ecranului, însă, utilizatorii mai au câţiva ani de aşteptat până ca noua tehnologie să ajungă pe piaţă.

2023 va fi anul în care iPhone-urile vor scăpa de breton, conform analistului Ming-Chi Kuo, care spune că atunci va reuşi Apple să fac funcţional un sistem Face ID plasat sub ecran.

Cu Face ID ascuns sub ecran, bretonul îşi pierde utilitatea şi poate să dispară, făcând loc unui ecran care acoperă un procent mai mare din telefon.

Bretonul va fi micşorat începând cu modelele ce vor fi lansate încă din toamna acestui an, dar va rămâne prezent până în 2023.

Până atunci, Apple va mai opera şi alte modificări la iPhone-urile sale. În 2022, vor fi lansate patru modele - două cu ecran de 6,1 inch şi două cu ecran de 6,7 inch.

Din cele patru, două vor fi high end, iar două vor fi plasate mai jos ca dotări şi preţ. Modelele de top vor avea o cameră de 48MP, care va filma la rezoluţie 8K.

Din portofoliul companiei, va dispărea versiunea mini, de 5,4 inch. După vânzările sub aşteptări ale modelului lansat în toamna anului trecut, Apple ar fi decis deja să renunţe la iPhone mini.

O altă temă care va fi interesant de urmărit, este cea a crizei de cipuri. Cu toate stocurile făcute deja, este posibil ca Apple să simtă această criză spre finalul anului, iar disponibilitatea smartphone-urilor sale să fie afectată.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Robert Oppenheimer
15.04.2021, 10:08:48

Vremuri de doi bani la Apple! Citind cartea biografica despre Jobs, spiritul Apple m-am impregnat cu stilul acestuia si am inteles cum gandea. Iar la ce face Tim acum nu pare deloc continuarea acelei gandiri. Jobs vroia ca produsele Apple sa fie firesti ca tacamurile. Ele sa aiba o amprenta tehnologica minima si sa fie bine integrate in nevoile omului, fara ca acesta sa para inconjurat de aparatura NASA si sufocat de scule stridente si improprii unui mediu natural. Vroia iPhone-ul pierdut undeva printre carti si prosoape, discret ca prezenta si cu nimic mai sus decat alte obiecte casnice. In acest stil de a vedea lucrurile iPhone nu trebuia sa fie mare si sa nu aiba aspect de consola de bord din avioane sau linii robotizate. Bretonul a fost un compromis tehnologic, caci nu aveau alta solutie, dar odata inlaturat si ecranul devenind complet ar fi cel mai potrivit pe iPhone mini, pe care Tim il rade din productie. Tim, vezi poate se cauta ajutor de magazioner la parcul de combine agricole, insa sansele sunt mici: trebuie sa dai concurs. Pacat de Mini, care nu e Mini deloc, el e adevaratul iPhone, restul sunt caramizi pentru snobi!

Modifică Setările