Mobile

articolul anterior articolul urmator

FOTO Am pus mâna în premieră pe clona de iPhone 6 de la Lenovo - Sisley 90

0
12 Nov 2014 04:41:12
Autor: Vlad Andriescu
Lenovo S90 lângă un iPhone 6
Lenovo S90 lângă un iPhone 6

Acum câteva zile, Lenovo a lansat pe piaţa din China un telefon cu caracteristici mid-range ce aduce aminte de iPhone 6. Aducerea aminte e o expresie mică, deoarece telefonul este o clonă de-a dreptul şi arătă că, pe terenul de acasă, Lenovo nu renunţă la metehne vechi. “Adevărul” a pus mâna pe device.

Suntem în Chengdu şi ne pregătim de Michelin Challenge Bibendum. Între timp, la o plimbare în cea mai mare clădire din Asia, Global Center, care e un mall, de fapt, descoperim clona chinezească de iPhone 6. Şi nu e produsă într-un garaj pe marginea autostrăzii pline de smog, ci de Lenovo, numărul 3 mondial. Acasă, Lenovo joacă cu arme vechi. Iată primele impresii create de acest device.

Lenovo S90 (Sisley 90) e un smartphone de 5 inci cu rezoluţie HD pe un ecran Super AMOLED. Procesorul e un mediocru Snapdragon 410 quad-core la 1,2 Ghz, iar sub carcasă are 1 GB de RAM. Capacitatea de stocare e de 16 GB, bateria are 2.300 de miliamperi/oră şi putem introduce două cartele SIM.

Camera principală are 13 megapixeli, iar cea frontală are 8 megapixeli. Rulează Android 4.4 KitKat, dar vedeţi din poze cu ce seamănă. L-am găsit la preţul de 2.000 de yuani, adică 326 de dolari, rezonabil pentru un device care arată foarte bine.

O clonă mai bună decât alte clone

Am pus mâna pe telefon vreme de câteva zeci de minute. E amplasat strategic în micuţul magazin de gadgeturi din mall - fix lângă iPhone 6. Comparate, cele două sunt aproape identice. Descoperi rapid însă mici diferenţe.

Lenovo a copiat designul la perfecţie, ba chiar mai mult, camera foto nu are acea protuberanţă care a deranjat mulţi oameni la iPhone 6. De asemenea, pentru că adolescentul asiatic e obsedat de selfie-uri, camera frontală are 8 megapixeli şi opţiuni de beautify. Chiar şi liniile de plastic unde iPhone-ul primeşte semnal au fost imitate fără nicio jenă.

În mână, telefonul nu se simte ca unul de trei ori mai ieftin (iPhone 6 e aproximativ 6.000 de yuani în China). E făcut din aluminiu şi se simte de calitate în mână. Chiar dacă e o clonă, mi-a plăcut totuşi atenţia la detalii. E construit cu responsabilitate şi când ţii cele două telefoane mobile în mînă aproape că vrei să alegi Lenovo. Vă zic, am avut în gând să-l cumpăr. Pentru că nu se simte neapărat ca o clonă ieftină, ci ca un frate din acelaşi material.

Sistemul de operare, o glumă

Lenovo S90 rulează pe Android 4.4 KitKat. Acesta a fost remodelat pentru a arăta la fel ca iOS 8. Setările, mesajele, camera foto, toate sunt făcute cu sârg de inginerii Lenovo pentru a semăna cu iOS 8.

Sunt în China de doar două zile, dar am văzut destule iPhone 6. Printre tineri e destul de popular. Aşadar, Lenovo S90 e o variantă mai ieftină pentru aspiraţii mai mari. Practic, Lenovo se foloseşte de sărăcia unei părţi din masa de clienţi pentru a le oferi ceea ce-şi doresc - un fel de iOS 8 şi un fel de iPhone 6. Totul e despre un fel.

Dacă sistemul de operare e deranjant de copiat, în schimb telefonul are forţă pe partea foto. În schimb, ecranul este doar HD şi în nişte culori cam spălăcite.

Concluzii

Lenovo S90 nu va ajunge niciodată în mod oficial în Europa, pentru că ar fi o glumă proastă. E o copie evidentă. Dar pe piaţa din China, lucrurile acestea par să meargă. Par să meargă destul de bine. Pentru 326 de dolari, dacă veţi dori să cumpăraţi telefonul de pe vreun site internaţional, eu vi-l recomand.

Veţi descoperi o cameră bună, dual-SIM, un design excelent şi un telefon 3G bun.

---

Urmăriţi corespondenţa din Chengdu, China de la Michelin Challenge Bibendum pe “Adevărul”. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările