Mobile

articolul anterior articolul urmator

Milioane de telefoane vor pierde accesul la WhatsApp începând cu 1 februarie 2020

0
12 Dec 2019 13:51:55
Autor: Andrei Brînduşescu

Aplicaţia de mesagerie care face parte din suita Facebook a anunţat că nu va mai putea fi folosită pe telefoane mai vechi, anunţă site-ul britanic Independent, citat de Digi24.

Într-un anunţ postat pe pagina de asistenţă a aplicaţiei, WhatsApp informează că această schimbare este una necesară pentru a asigura securitatea utilizatorilor. În ultimul an, WhatsApp a fost subiectul unor scandaluri cu privire la securitatea oferită utilizatorilor săi.

Astfel, începând cu 1 februarie 2020, aplicaţia nu va mai funcţiona pe mai multe versiuni de Android, iOS şi Windows Phone.

Telefoanele Android afectate sunt cele care au o versiune a sistemului de operare mai veche de 2.3.7 (Android Gingerbread, lansat în 2010). Oricine încearcă să se conecteze la WhatsApp de pe un astfel de dispozitiv va fi blocat.

Cine mai are încă un Windows Phone, ar trebui să verifice ca versiunea sistemului de operare să fie 8.1 sau mai nouă, altfel nu va mai putea utiliza aplicaţia.

În sfârşit, utilizatorii de iPhone-uri care rulează iOS 8 sau versiuni mai vechi ale sistemului de operare vor fi cei care nu vor mai putea utiliza WhatsApp - practic, orice versiune de iPhone mai veche decât iPhone 6 va pierde accesul la aplicaţie.

Puteţi verifica versiunea sistemului de operare pentru a vedea dacă telefonul vostru este unul dintre cele afectate în setările telefonului, tabul ”About Phone” (Despre telefon).

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările