Mobile

articolul anterior articolul urmator

Misiunea Samsung Space Selfie trimite un Galaxy S10 5G în stratosferă, ca să ai un selfie din spaţiu

2
18 Oct 2019 23:33:08
Autor: Adrian Pogîngeanu

Samsung a anunţat lansarea unui smartphone Galaxy S10 5G în stratosferă, pentru ca utilizatorii să aibă ocazia să îşi trimită propriile poze în spaţiu.

Alături de partenerul său aerospaţial, Flightline Films, Samsung va duce tehnologia sa în spaţiu şi le va oferi utilizatorilor şansa de a avea un SpaceSelfie pe propriul smartphone.

Un balon cu super-presiune, de dimensiunile 10.5m x 18m, va fi lansat din Dakota de Sud, SUA, transportând un echipament special care va conţine un smartphone S10 5G, ce va ajunge până la aproximativ 20.000 metri înălţime.

Echipamentul a fost conceput astfel încât calitatea fotografiilor să nu fie afectată de curbura pământului şi de lumina reflectoare a soarelui, a cărui energie solară alimentează întreg echipamentul, inclusiv telefonul misiunii – S10 5G.

Înapoi pe pământ, utilizatorii vor primi selfie-ul lor din spaţiu, doar dacă în prealabil l-au încărcat pe website-ul Mission Control.

Două aplicaţii personalizate au fost dezvoltate pentru a facilita misiunea SpaceSelfie. Prima este o aplicaţie de control creată pentru a trimite şi primi selfie-uri între Mission Control şi echipamentul din spaţiu.

Cea de-a doua este o aplicaţie special concepută pentru S10 5G, care comunică cu camera foto de pe platformă şi care dă comanda să fie realizat autoportretul care apare pe ecranul telefonului. Aplicaţia secundară îi spune apoi aplicaţiei de bază să trimită imaginea înapoi pe pământ şi de acolo este livrată direct utilizatorului.

 

Samsung S10 5G este un smartphone atât de durabil, încât poate rezista condiţiilor şi presiunii înalte din spaţiu, fără să aibă nevoie de niciun fel de izolare.

S10 5G a fost supus unor testări riguroase înainte de lansare, fiind capabil să reziste la temperaturi de până la -65° C. Ecranul AMOLED dinamic de 6.7 inci al lui S10 5G a demonstrat capacitatea de a funcţiona în medii dure, evitând cu succes orice condensare sau fisurare la altitudini de două ori mai mari decât Muntele Everest.

Până în prezent, doar ce care au ajuns în spaţiu au avut ocazia să-şi facă un selfie acolo. Acum, datorită Samsung, utilizatori din întreaga lume vor avea ocazia să îşi vadă propria poză în spaţiu, direct pe telefon.

Oricine îşi poate trimite selfie-ul prin intermediul Mission Control. Pentru a vă trimite selfie-ul în spaţiu, accesaţi www.samsung.com/spaceselfie şi încărcaţi-vă fotografia.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Smeritu Pahomie
19.10.2019, 15:41:06

Cooooool......sa-ti tragi un "selfie" din spatiu cum cazi in cap.....

Klaxxy Klaxxy
19.10.2019, 17:39:03

"Samsung S10 5G ... poate rezista condiţiilor şi presiunii înalte din spaţiu..." Serios? Bine ca nu ii analizati rezistenta la vidul din ocean...

Modifică Setările