Motorola One Fusion+, un best-buy din clasa medie [TECH REVIEW]

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Motorola One Fusion+ e un smartphone din clasa medie şi singurul cu ecran complet pe care l-am testat în 2020. Ce înseamnă cu ecran complet? Adică nu are notch (breton) şi nici cameră în ecran.

Camera de selfie e una retractabilă şi dacă nu eşti mare fan al acestui tip de imagini, o vei folosi doar pentru autentificarea cu faţa. Dar până îmi dau masca jos, până iese camera, l-am deblocat demult cu amprenta.

Telefonul are ramă de plastic, faţă de sticlă, spate de plastic şi protecţie la stropire. În ciuda acestui aparent dezavantaj (plasticul), finisajele şi designul îl fac să pară din metal şi e chiar un smartphone frumos. Ceea ce nu e plăcut e că se umple imediat de amprente.

Ecranul lui Motorola Fusion+, de 6.5 inci, e de tip IPS LCD cu HDR10, rezoluţie 1080 x 2340 (densitate 396 ppi) şi are un raport al ecranului 19:5.9. Acesta are culori vii, plăcute şi e suficient de luminos pentru a fi utilizat în orice condiţii, chiar şi în soare puternic. Pe spate, central, are un senzor de amprentă uşor accesibil care merge excelent. Poate că senzorul de amprentă putea fi plasat lateral, cum se face mai nou în clasa medie, dar e foarte bine şi aşa.

Motorola One Fusion+ FOTO Adrian Pogîngeanu

Un singur difuzor poziţionat jos, sunetul e ok, nu e perfect, dar probabil volumul e unul dintre cele mai puternice pe un smartphone din clasa medie. Mufa jack (3.5 mm) nu e ceva neobişnuit la un mid-range, dar e binevenită.

În convorbiri, vocea ta şi interlocutorului se aud foarte bine.

One Fusion+ e dual sim 4G cu procesor Snapdragon 730 (8nm), placă grafică Adreno 618, memorie RAM 6GB, stocare de 128GB UFS 2.1 şi spaţiu comun cu al doilea SIM pentru card de date. Pe parte de conectivitate avem Wi-Fi dual-band, 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, USB-C 2.0. Pentru poziţionare avem: A-GPS, GLONASS, GALILEO, BDS, LTEPP, SUPL. Telefonul nu are NFC. Sistemul de operare eu un Android 10 cu modificări minime: un game-booster şi obişnuitele Moto Actions.

Motorola One Fusion+ FOTO Adrian Pogîngeanu
  • Camera principală e de tip quad (4) şi e formată din:
  • una wide de 64MP cu f1.8 şi PDAF
  • una ultrawide de 8MP cu f2.2
  • una macro de 5MP cu f2.2
  • una pentru efectul de profunzime de 2MP cu f2.2

Camerele au LED flash, HDR şi filmează până la 4K cu 30 fps.

Motorola One Fusion+ selfie camera

Camera de selfie retractabilă e wide, are 16 MP cu f2.0 şi filmează până la 1080 /30 fps. În continuare câteva imagini cu fiecare cameră.

image

Camera ultrawide.

Motorola One Fusion+ biserica centrul vechi Bucuresti

Colaj cu imagini realizate în modul Portret.

Motorola One Fusion+ colaj portret

Imagine de noapte.

Motorola One Fusion+ imagine de noapte parc statuie Alexandru Ioan Cuza

 Şi câteva  scurte clipuri video la diferite rezoluţii şi opţiuni. Filmare 4k/30 fps cu sunet stereo.

Filmare în slow motion.

Filmare Timelapse 4K.

Fotografiile sunt bune pe lumina zilei, dar lasă de dorit noaptea. În ansamblu calitatea foto-video şi opţiunile oferite, ţinând cont că Fusion+ e din clasa medie, sunt ok. Dacă eşti orientat mai mult spre cameră poate nu e cea mai bună alegere. E posibil să fiu eu mai exigent decât e cazul, pentru că în ultima vreme am testat multe terminale smartphone flagship.

Deşi nu are hardware de top, Motorola One Fusion+ este excelent pentru gaming şi spatele de plastic se dovedeşte un atuu la acest capitol, disipă foarte bine căldura. Cât timp nu ridici setările grafice la maximum şi le laşi pe cele implicite, experienţa de gaming e grozavă. Capturi din:

  • Call of Duty Mobile
  •  Asphalt 9.

   

Teste sintetice: Antutu Benchmark, 3D Mark şi Geekbench.

Motorola One Fusion+ teste benchmark

One Fusion+ are încărcare la 15W şi o baterie generoasă de 5000mAh. Încărcarea completă nu e foarte rapidă, durează circa o oră şi jumătate, dar oferă până la 2 zile şi jumătate de folosire pentru un utilizator mediu şi vreo 7-8 ore SOT (screen on time) pentru un pasionat de gaming.

Pachetul conţine în afară de smartphone o husă de plastic transparentă, încărcător, cheiţă SIM şi manuale / ghid de utilizare. Modelul testat e pe albastru (Twilight Blue) şi mai există un model alb (Moonlight White). 

Motorola One Fusion+ costă în acest moment în jur de 900 de lei, iar ecranul, bateria şi abilităţile de gaming îl încoronează cu titlul de best-buy (cel mai bun raport calitate-preţ) în clasa medie.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite