Mobile

articolul anterior articolul urmator

Nokia dispare: Microsoft nu va mai putea scoate smartphone-uri folosind brandul finlandezilor

4
3 Sep 2013 13:10:03
Autor: Vlad Andriescu
Telefoanele Lumia nu vor mai purta brandul Nokia FOTO Adevărul/Răzvan Băltăreţu
Telefoanele Lumia nu vor mai purta brandul Nokia FOTO Adevărul/Răzvan Băltăreţu

Cumpărarea diviziei mobile a Nokia marchează şi finalul acestei mărci în istorie telefoniei., exceptând telefoane clasice, de tip feature phone. Microsoft are voie să folosească mărcile Asha şi Lumia, dar Nokia rămâne proprietatea finlandezilor.

Microsoft şi Nokia au anunţat astăzi că au ajuns la un acord şi că firma americană va plăti 5,44 miliarde de euro pentru divizia mobilă a mărcii finlandeze. Acest lucru înseamnă o colaborare pe viitor pe Windows Phone, cu speranţa de a creşte cota de piaţă şi de a dezvolta terminale interesante din gama Lumia.

Cât de curând, pe piaţă nu vom mai vede telefoane "Nokia" Asha sau Lumia. Cel mai probabil Microsoft le va vinde drept Microsoft Lumia sau pur şi simplu familia Lumia va deveni un brand în sine, pentru smartphone-urile companiei cu Windows Phone.

Microsoft are voie să folosească marca Nokia doar pentru feature phone-uri, sub o licenţă de 10 ani. Orice alte telefoane care vor fi dezvoltate în perioada următoare de către Microsoft şi echipa care vine de la Nokia vor purta brandul americanilor.

O firmă uriaşă, care a lansat pe piaţă atâtea telefoane interesante, care au făcut istorie, se retrage discret, sub un gigant care va dezvolta telefoane cu Windows Phone în viitor.
 

Citiţi pe aceeaşi temă:

Microsoft cumpără Nokia: istoria de 148 de ani a firmei care a fost lider autoritar de piaţă 14 ani, dar a ajuns doar o nişă

Tranzacţia anului: Microsoft a cumpărat divizia de telefoane mobile de la Nokia pentru 5,44 de miliarde de euro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

654815544566
3.09.2013, 13:19:28

Ce interesant e sa vezi un spasm rigor mortis ... :))))

+1 (3 voturi)
Cristian Liviu
3.09.2013, 16:04:12

Pacat o firma serioasa s-a dus . cred ca a fost vorba de management defectuos. Acum au ramas firmele astea chinezesti de doi bani.

+2 (2 voturi)
t mihai
3.09.2013, 22:09:14

În Scandinavia, nenumarate firme a trecut sub controlul altora: Volvo, Saab printre altele. Dezastrul a existat si în domeniul articolelor de sport. Din motive legate de prostul management...

+1 (1 vot)
ImparatuRosu
3.09.2013, 20:51:44

inca se mai puteau redresa daca treceau pe Android. As fi cumparat imediat un Nokia cu Android. Nu pot renunta la ce are OS doar pt brandul Nokia, asta a fost vina lor ,ca au acceptat un Manager ex Microsoft care i-a capushat pana au ajuns aici.

Modifică Setările