Mobile

articolul anterior articolul urmator

Nokia face treaba Microsoft şi aduce o aplicaţie esenţială pe Windows Phone 8

0
25 Jul 2013 14:40:58
Autor: Vlad Andriescu
Nokia Lumia 1020 FOTO The Verge
Nokia Lumia 1020 FOTO The Verge

Nokia face ceea ce Microsoft nu a reuşit până acum şi demonstrează că ia foarte în serios rolul de lider pe piaţa de Windows Phone. Compania finlandeză a adus o aplicaţie de upload pe YouTube, necesară pentru ca utilizatorii să nu mai simtă că au servicii mai puţine decât cei cu Android sau iOS.

Microsoft nu are o relaţie bună cu Google şi YouTube în domeniul mobilităţii. Aplicaţia de YouTube dezvoltată de Microsoft are mari lipsuri, iar în momentul când gigantul tehnologiei mondiale a încercat să o facă mai bună, Google a reacţionat şi a cerut scoaterea ei din Windows Phone Store. În momentul de faţă, Google şi Microsoft sunt din nou la masa de proiectare, pentru a realiza împreună o aplicaţie.

Nokia nu stă degeaba şi chiar dacă varianta actuală de YouTube este de fapt un browser puţin optimizat, a scos aplicaţia YouTube Upload, pentru ca utilizatorii să poată realiza clipuri şi să le urce pe reţeaua Google. Aplicaţia vine şi după lansarea Nokia Lumia 1020 şi Nokia Lumia 925, două telefoane care filmează şi fotografiază excelent.

YouTube Upload este disponbilă exclusiv pentru telefoanele Nokia Lumia. Potrivit "The Verge", aplicaţia funcţionează acum doar pe Lumia 1020, dar datele arată că nu va fi exclusivă pentru cel mai bun terminal al finlandezilor. YouTube Upload are suport pentru ecrane WVGA, ce caracterizează telefoanele mai ieftine şi mai puţin performante ale finlandezilor.

Aplicaţia este disponibilă doar pentru cei cu Windows Phone 8.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările