Mobile

articolul anterior articolul urmator

O garanţie specială a telefoanelor Huawei oferă banii înapoi ”dacă Facebook şi Google nu vor mai funcţiona pe aceste dispozitive”

0
19 Jun 2019 18:33:44
Autor: Andrei Brînduşescu

CEO-ul şi fondatorul Huawei, Ren Zhengfei, a anunţat că se aşteaptă la pierderi de până la 40% în procentajul de vânzare al telefoanelor, din cauza ordinului dat de Donald Trump, care interzice companiilor americane să colaboreze cu gigantul chinez. Un magazin oferă însă o rambursare totală a dispozitivului, pentru clienţii care se tem că aplicaţiile din suita Facebook şi Google nu vor mai funcţiona pe telefoanele Huawei.

Acest prim caz de ”garanţie specială” a fost observat în Filipine de site-ul Huawei Central. Garanţia nu este oferită de Huawei, ci de companiile de telefonie mobilă din zonă, şi are ca scop sporirea încrederii clienţilor în telefoanele celor de la Huawei, în mijlocul unei perioade dificile pentru compania din Shenzhen. 
 
Nu este exclus să vedem acest tip de ofertă şi în alte părţi ale lumii în curând. Aceasta promite o rambursare totală pentru persoanele care achiziţionează telefoane Huawei, în cazul în care aplicaţiile celor de la Facebook sau Google nu vor mai funcţiona pe aceste dispozitive în următorii doi ani. Printre modelele care sunt incluse în această garanţie se numără cele din seriile P20 şi P30, precum şi seria Mate 20. 
 
Huawei este în continuare al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, însă a început să piardă teren în faţa celor de la Samsung şi Apple, în urma interdicţiei primite din partea Statelor Unite. ”Nu ne aşteptam ca Statele Unite să ne atace cu atât de multă determinare şi la o scară atât de mare” a declarat Ren Zhengfei, citat de Forbes
 
Acesta a subliniat şi faptul că urmează o perioadă de tranziţie pentru compania sa, în care îşi doreşte să îşi păstreze clienţii câştigaţi deja. Anul 2021 va fi unul crucial pentru Huawei, deoarece Ren a explicat că se aşteaptă ca veniturile să scadă în acest an şi în următorul. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii