Mobile

articolul anterior articolul urmator

OPPO contribuie la realizarea primei reţele 5G (SA) din UK, împreună cu Vodafone şi Ericsson

3
7 Jul 2020 15:00:10
Autor: George-Andrei Cristescu
Testarea performanţelor 5G SA în laboratorul OPPO, cu
ajutorul smartphone-urilor OPPO Find X2 Pro şi OPPO Reno3 5G.
Testarea performanţelor 5G SA în laboratorul OPPO, cu ajutorul smartphone-urilor OPPO Find X2 Pro şi OPPO Reno3 5G.

OPPO anunţă contribuţia la dezvoltarea primelor reţele 5G Standalone (SA) şi a primelor servicii de segmentare a reţelei 5G SA în colaborare cu Vodafone şi Ericsson.

Utilizată în cadrul Universităţii Coventry din UK, noua reţea a fost verificată cu ajutorul smartphone-urilor 5G OPPO ce dispun de platformele mobile 5G Qualcomm Technologies, respectiv MediaTek.

OPPO şi Ericsson au lucrat împreună cu Qualcomm Technologies şi MediaTek pentru a dezvolta soluţii software de comutare a segmentelor reţelei bazate pe smartphone-urile OPPO Find X2 Pro şi OPPO Reno3 5G, astfel încât utilizatorii să poată comuta cu uşurinţă între diferitele segmente ale reţelei. Un segment a fost utilizat pentru accesul rapid la Internet, în timp ce celălalt segment a furnizat o conexiune dedicată studenţilor şi membrilor facultăţii pentru a avea acces rapid la resursele şcolare şi pentru a efectua activităţi de predare-învăţare la distanţă mare cu latenţă scăzută.

Conform definiţiei oferite de 3GPP, termen-cadru pentru o serie de organizaţii standard care dezvoltă protocoale pentru telecomunicaţiile mobile, reţeaua 5G este clasificată în două tipuri: NSA (Non-Standalone) şi SA (Standalone), unde SA se referă la o arhitectură independentă a reţelei ce utilizează staţii de bază 5G, dar şi o reţea centrală 5G. Principalii operatori telecom din întreaga lume înaintează ferm dezvoltarea reţelei 5G SA întrucât aceasta este considerată a fi principala structură 5G a viitorului. 

Segmentarea reţelei 5G este o tehnologie ce separă reţeaua fizică în multiple reţele end-to-end virtualizate, care poate fi aplicată arhitecturii reţelei centrale 5G. Fiecare segment de reţea este independent şi poate avea resurse proprii, astfel încât resursele 5G să poată fi alocate şi utilizate mai eficient şi în mod flexibil pentru a satisface nevoile diferitelor scenarii de utilizare în conformitate cu diferitele caracteristici ale aplicaţiilor.

Tehnologiile 5G SA şi de segmentare a reţelei sunt cele mai recente realizări ale inovaţiilor în 5G ale OPPO, compania continuând să fie unul din liderii în 5G prin investiţii continue în cercetare-dezvoltare.  De asemenea, OPPO lucrează îndeaproape cu partenerii din lanţul de producţie pentru a dezvolta în continuare tehnologia 5G şi pentru a îmbunătăţi experienţa de utilizare, în acelaşi timp colaborând cu operatorii şi retailerii pentru a conecta cât mai mulţi oameni.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

uoɹʇoɹɔıɯ
7.07.2020, 15:04:00

in Romania, sparanghel blocheaza contractul cu chinezii pentru ca "partenerul strategic" inca nu are aceasta tehnologie.

m wakki
7.07.2020, 15:08:01

tactu putler, mulțumit că este înscăunat pe viață, iar stă ascuns ca un șobolan rubla a ajuns aproape la 1 cent paritate s-a scumpit iarăși ștevia într-un cuvânt, vedeți-vă de necazurile voastre și de păduchii voștri

-1 (1 vot)
uoɹʇoɹɔıɯ
7.07.2020, 15:12:14

>stire despre 5g in uk cu contributie chineza >imediat sare un agitat sa comenteze despre rusia trist

Modifică Setările