Mobile

articolul anterior articolul urmator

Oppo dezvăluie încărcarea cu 125W, care îţi poate duce bateria la 100% în doar 20 de minute

0
15 Jul 2020 12:48:06
Autor: Andrei Brînduşescu

Într-un eveniment online, Oppo a anunţat astăzi ceea ce aşteptam deja de câteva zile - o tehnologie de încărcare pe 125W, cea mai rapidă din piaţă la momentul actual.

După 6 ani de existenţă a încărcării de tip VOOC, patentată de Oppo, producătorul chinez a venit astăzi cu o nouă inovaţie în acest domeniu: încărcare pe fir de 125W, capabilă să ducă o baterie de 4000mAh la 100% în doar 20 de minute (aceasta atinge 41% după numai 5 minute).

O putere de încărcare atât de mare va pune probleme serioase bateriilor, tocmai de aceea Oppo vrea să lucreze şi la acestea. Astfel, cel puţin bateriile telefoanelor Oppo vor avea în curând o structură dual-cell, de tip 6C - dublu faţă de actuala soluţie de tip 3C (xC indică practic cât de mult curent continuu poate susţine o baterie şi este un indicator general al calităţii şi rezistenţei sale la supraîncălzire).

Soluţia de încărcare pe 125W a celor de la Oppo împinge până la 12,5A de curent în bateria unui smartphone, astfel că bateriile de o calitate înaltă vor fi o necesitate pentru implementarea acestui tip de încărcare. În plus, noul încărcător de 125W va fi compatibil cu USB Power Delivery, fiind capabil să livreze astfel şi 65W, şi 125W, în funcţie de dispozitivul pe care îl încarci.

Încărcare wireless pe 65W

Pe lângă tehnologia extraordinară de încărcare pe 125W, Oppo a prezentat şi un încărcător wireless, AirVOOC, cu capacitate de 65W. Acesta este practic mai rapid decât aproape orice alt încărcător pe fir de pe piaţă (în ceea ce priveşte producătorii de smartphone-uri), şi poate încărca o baterie de 4000mAh complet în doar 30 de minute.

Foarte interesant este şi modul în care funcţionează acest încărcător wireless, având integrat în partea de jos un ventilator care ajută la păstrarea temperaturii dispozitivului la sub 40 de grade Celsius în timpul încărcării.

Oppo a prezentat şi două mini încărcătoare de tip GaN (Gallium nitride), care oferă încărcare pe 50W şi 110W. Cele două vin cu o portabilitate mai mare şi o greutate redusă, cel pe 50W cântărind doar 60 de grame.

Rămâne de văzut când vom vedea aceste încărcătoare în piaţă, la ce preţ şi mai ales când vom avea smartphone-uri compatibile cu puterea lor. Dată fiind capacitatea a livra şi o soluţie de încărcare mai redusă, pe 65W, este foarte posibil ca cele 4 dispozitive prezentate de Oppo azi să îşi facă apariţia pe piaţă până la sfârşitul acestui an, urmând ca eventualele smartphone-uri care vor suporta încărcarea pe 125W să fie lansate în 2021/2022.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările