VIDEO Oppo N1 - telefonul chinezesc cu o cameră rotativă a ajuns în mâinile Tech Adevărul. O invenţie excelentă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oppo a avut un stand destul de mare la MWC 2014, amplasat în spatele HTC. Deşi nu au adus telefoane noi la Barcelona, chinezii şi-au arătat telefoanele interesante europenilor. Oppo N1, primul telefon cu cameră rotativă a ajuns în mâinile Tech Adevărul.

Telefonul a devenit disponibil în septembrie 2013, dar în România nu a ajuns oficial, deşi la finalul anului trecut reprezentanţii Oppo din Republica Moldova menţionau de o venire şi în România. Aşadar, Oppo nu a adus telefoane cu adevărat noi la MWC 2014, dar pentru că nu este atât de cunoscută la nivel european, iar telefoanele nu sunt disponibile aici, în multe ţări, standul chinezilor a fost o curiozitate pentru mulţi. Inclusiv pentru mine.

Oppo N1 e un telefon prea mare pentru gustul meu, dar poate fi un phablet foarte interesant pentru cei care apreciază aşa ceva. Ecranul are 5,9 inci şi este Full HD, aşa că în această privinţă Oppo a pus ce e mai bun. În plus, la 5,9 inci o densitate a pixelilor de 373 de pixeli pe inch este foarte bună, iar aceasta asigură o claritate a imaginii foarte bună.

Dispozitivul are 2 GB de RAM, este livrat în variante cu 16 şi 32 de GB şi are o cameră de 13 megapixeli. O cameră. Nu are frontală şi principală. Pentru că Oppo N1 vine cu o cameră rotativă. Aceasta nu face o mişcare de 360 de grade, ci doar de 180, suficientă cât să putem să ne facem un selfie de 13 megapixeli. În plus, camera poate fi folosită şi la poze spion, dacă este orientată aşa cum trebuie. Am testat camera cu bliţ dublu şi mi s-a părut că pozele, într-o lumină foarte bună la stand, au o claritate interesantă, deşi pot ieşi uşor mişcate.

Prima atingere cu Oppo N1 la MWC 2014 Barcelona

Ce e nemulţumitor la Oppo N1, dar nu afectează performanţa vizibil, e prezenţa unui procesor Qualcomm Snapdragon 600. Pentru un terminal de top, deja depăşit. Acesta are patru nuclee, 1,7 Ghz şi grafica vine de la un procesor Adreno 320. Bateria e de 3.610 miliamperi.

Sistemul de operare al telefonului este un Android 4.2 Jelly Bean, modificat de către chinezi cu o interfaţă Color OS. Aceasta seamănă pe alocuri cu cea de la Sony, de pe dispozitivele Xperia şi pare jucăuşă, dar nu foarte serioasă. Nu are sobrietate şi pictogramele… ei bine, ele sunt foarte asiatice, ca şi cum ar fi scoase acum dintr-un emoticon de pe Facebook sau WhatsApp.

Impresii generale

Ideea celor de la Oppo este excelentă. Camera rotativă are foarte mult sens, iar bliţul dublu de pe spate e un avantaj. Telefonul e masiv şi nu extraordinar de frumos, dar calitatea plasticului din care e făcut e foarte bună.

Dezamăgeşte sistemul de operare modificat, dar pentru acesta aveţi nevoie doar de un launcher nou şi aţi rezolvat-o. Interfaţa se bazează şi pe gesturi, telefonul putând fi scos din stand by în două atingeri. E cam greu şi cam gros, iar pus lângă un Note 3 sau un LG G Pro 2 pare urâţel.

Nu m-a afectat cu nimic procesorul Snapdragon 600, dar ştiu că e acolo şi ştiu că nu e cel mai bun de pe piaţă. La Oppo N1 importantă e următoarea generaţie şi extinderea ideii de cameră duală. 

Mulţumim Orange România pentru susţinerea acordată în deplasarea la MWC 2014. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite