Mobile

articolul anterior articolul urmator

OPPO a prezentat o tehnologie de încărcare îmbunătăţită

0
28 Jul 2021 14:05:44
Autor: George-Andrei Cristescu
OPPO Flash Charge Open Day
OPPO Flash Charge Open Day

OPPO a prezentat pe 27 iunie, în cadrul evenimentului OPPO Flash Charge Open Day, cele mai recente realizări şi dezvoltări ale tehnologiei proprietare de încărcare rapidă.

OPPO a introdus un sistem de protecţie de cinci ori mai eficient pentru optimizarea siguranţei tehnologiei de încărcare VOOC Flash Charge. Principalele caracteristici ale noii tehnologii de încărcare sunt:

  • Siguranţă cu impedanţă mai mică: siguranţa integrată în sistemul de protecţie Flash Charge, se blochează imediat în cazul în care sesizează o supraîncărcare sau orice altă anomalie pentru a proteja bateria, izolând-o de sursa de electricitate. Design-ul îmbunătăţit al siguranţei include o rezistenţă internă cu o dimensiune mai mică, dar cu performanţe îmbunătăţite.

  • Comutatoare din azotură de galiu (GaN): OPPO a introdus pentru prima oară comutatoarele GaN în construcţia smartphone-urile sale. Aceste comutatoare au aceeaşi funcţionalitate ca cele tradiţionale din siliciu, dar, în acelaşi timp, intensitatea scăzută contribuie la reducerea generării de căldură, îmbunătăţind astfel procesul de încărcare şi fiabilitatea.

  • Proiectarea bi-celulară internă: o baterie bi-celulară în serie oferă aceeaşi putere cu un consum de curent electric mai mic şi cu o reducere a încălzirii. Mai mult, design-ul bi-celular ocupă mai puţin spaţiu, oferind acelaşi nivel de siguranţă. Prin noul design, performanţa unei baterii este îmbunătăţită cu cel puţin 5%.

  • Cip de detectare al siguranţei bateriei: cipul de detectare al siguranţei bateriei OPPOinclude algoritmi AI/IA şi este capabil să detecteze daunele externe ale bateriilor prin înregistrarea căderilor de tensiune în timp real şi acţionarea imediată pe baza unor scenarii preînregistrate. Dacă sistemul recunoaşte scăderea tensiunii ca o cauză a deteriorării bateriei, telefonul va notifica utilizatorul şi va implementa măsuri de siguranţă suplimentare pentru a preveni alte pericole.

  • Colector compozit: OPPO a dezvoltat o baterie de siguranţă cu un nou tip de colector compozit. Bateria foloseşte un material compozit încastrat între două straturi de aluminiu pentru a înlocui design-ul tipic numai din aluminiu găsit în alte baterii. Această structură „sandwich” este acoperită cu un material de protecţie suplimentar alcătuindu-se structura colectorului de curent compozit în cinci straturi. Acesta are rolul de a îmbunătăţi siguranţa bateriei protejând-o de scurtcircuitele cauzate de factori externi. Testarea în laboratorul OPPO arată că noua baterie trece testele de perforare şi coliziune cu o rată de succes de 100% fără a compromite performanţa.

OPPO a explorat şi modalităţi de optimizare a tehnologiei de încărcare rapidă în situaţii extreme. De exemplu, poate fi dificil să încarci o baterie litiu-ion în medii foarte reci, unde forţarea încărcării bateriei poate duce chiar la scurtcircuitarea acesteia. Soluţia de încărcare în temperaturi ultra-scăzute OPPO utilizează algoritmi inteligenţi pentru a determina temperatura optimă de încărcare a bateriei şi creşte temperatura înainte de a începe încărcarea. Rezultatele testelor arată că bateria este capabilă să crească temperatura de la -20 ℃ la 10 ℃ în doar câteva zeci de secunde, permiţând încărcarea bateriei în mod normal.
 
Începând cu 30 iunie 2021, OPPO a solicitat deja peste 3.000 de brevete pentru tehnologia de încărcare rapidă.
 
În 2021, OPPO şi-a lansat noul proiect - Iniţiativa Flash – care îşi propune să includă tehnologia VOOC într-o mare varietate de dispozitive precum:  automobile, spaţii publice şi cipuri. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările