Mobile

articolul anterior articolul urmator

Pierre-Etienne Cizeron, Orange Romania: cumpărarea unui telefon recondiţionat este un act de grijă pentru mediu

0
13 Sep 2021 12:40:04
Autor: Adrian Pogîngeanu
Pierre-Etienne Cizeron, Chief Marketing Officer Orange Romania.
Pierre-Etienne Cizeron, Chief Marketing Officer Orange Romania.

Orange a pornit în luna iulie campania „Premium pentu mine şi natură”, alături de partenerul Recommerce, prin care oferă utilizatorilor posibilitatea de a cumpăra exclusiv online smartphone-uri de top, recondiţionate.

Campania „Premium pentu mine şi natură” include, în acest moment, terminale smartphone Apple recondiţionate şi se adresează celor interesaţi de un preţ mai mic faţă de un terminal nou şi celor preocupaţi de protecţia mediului.

Pentru că telefoanele recondiţionate nu mai sunt un secret pentru publicul larg, dar sunt încă câteva necunoscute, am realizat pe această temă un interviu cu Pierre-Etienne Cizeron, Chief Marketing Officer Orange Romania.

Cum este recondiţionat un smartphone şi cât durează acest proces?

Telefoanele recondiţionate care fac parte din campania "Premium pentru mine şi natură" sunt atent verificate şi testate înainte şi după procesul de recondiţionare. O echipă dedicată de specialişti evaluează fiecare detaliu, de la performanţa electronică până la uzura exterioară a telefonului şi, în funcţie de concluziile analizei, componentele deteriorate sunt înlocuite sau reparate. Astfel, fiind recondiţionat la cele mai înalte standarde, timpul investit în acest proces poate varia. În cazul fiecăruia, însă, obiectivul principal este de a aduce telefonul într-o stare de funcţionare foarte bună, cât mai aproape de cea a unui telefon nou.

Recondiţionarea, din punct de vedere tehnic, înseamnă şi că dispozitivul vine cu actualizările software la zi?

Desigur. Telefoanele recondiţionate disponibile în magazinul online Orange sunt produse premium, de top, care suportă cele mai noi variante software. Astfel, procesul de recondiţionare implică nu numai ştergerea datelor vechiului proprietar, ci şi actualizarea software-ului. 

Dacă un client Orange vine la voi cu un smartphone mai vechi, îl puteţi recondiţiona contracost? Care este diferenţa dintre reparare şi recondiţionare?

La Orange avem multe iniţiative care încurajează un comportament ecologic. Astfel, faptul că suntem primul operator de telefonie mobilă care include telefoanele recondiţionate în portofoliul său vine pe lângă un program de Buy-Back bine dezvoltat. În cadrul programului nostru de Buy-Back, clienţii primesc un voucher de reducere în schimbul telefonului vechi, pe care îl pot folosi pentru a achiziţiona un telefon nou. Desigur, dispozitivele colectate prin acest program sunt reciclate, iar componentele lor utilizate pentru producţia altor telefoane mobile. Acesta este un alt mod de a încuraja economia circulară.

FOTO Shutterstock

În ceea ce priveşte repararea telefoanelor defecte, acestea pot fi oricând aduse sau trimise la Centrul de Service Orange, unde vor beneficia de expertiza tehnicienilor specializaţi, autorizaţi, care lucrează într-un centru de service modern, dotat cu echipamente profesionale. Mai mult decât atât, clienţii Orange pot primi un telefon de înlocuire pe toată perioada reparaţiei.

Diferenţa dintre reparare şi recondiţionare constă în complexitatea procesului. În timp ce reparaţia implică rezolvarea unei anumite probleme, recondiţionarea include o testare completă şi complexă a funcţionalităţii fiecărei componente. În acelaşi timp, recondiţionarea implică şi verificarea aspectului exterior al telefonului.

De ce ai cumpara un smartphone premium recondiţionat şi nu unul nou?

Campania "Premium pentru mine şi natură" aduce clienţilor o ofertă sustenabilă de a achiziţiona un smartphone premium. Cu alte cuvinte, au la dispoziţie o varietate de smartphone-uri de ultimă generaţie, la un preţ scăzut în comparaţie cu costul unui telefon nou. În plus, prin recondiţionarea şi revânzarea telefoanelor care nu au ajuns la sfârşitul ciclului lor de viaţă, fiecare cumpărător contribuie la reducerea impactului pe care procesul de producţie al unui nou dispozitiv îl are asupra mediului. Astfel, cumpărarea unui telefon recondiţionat este un gest responsabil faţă de mediu, nu doar un beneficiu imediat pentru clienţi.

Se poate returna un smartphone recondiţionat?

Telefoanele recondiţionate au aceeaşi politică de returnare ca şi telefoanele noi. Astfel, indiferent de modelul ales din magazinul online, cumpărătorul poate returna telefonul în termen de 30 de zile. La fel de important de ştiut este că fiecare telefon recondiţionat vine cu o garanţie de 12 luni.

În ce constă ajutorul pe care-l oferim mediului înconjurător prin recondiţionarea unui smartphone, de ce este această practică eco-friendly?

În întregul ciclu de viaţă al unui telefon, procesul de producţie şi transportul unui telefon nou de la fabrică la utilizatorul final sunt operaţiunile cu cele mai mari emisii de carbon. Astfel, prin cumpărarea unui smartphone recondiţionat, emisiile de carbon sunt reduse considerabil, prin prelungirea duratei de viaţă a unui telefon care a trecut deja prin aceste etape. În plus, avem referinţe compatibile eSIM în oferta noastră, de asemenea o mişcare pozitivă făcută de Orange pentru planetă (fără deşeuri de plastic).

Ce mărci de smartphone premium recondiţionaţi şi care sunt diferenţele de preţ faţă de cele noi, să zicem în procente?

Branduri variate sunt disponibile în magazinul online Orange, iar lista lor este actualizată constant. În ceea ce priveşte preţurile, acestea pot fi cu 30% mai mici decât cele ale telefoanelor noi, în funcţie de opţiunea de abonament aleasă. De asemenea, clienţii ar trebui să ştie că telefoanele nu sunt blocate în reţeaua Orange, astfel încât să aibă posibilitatea de a cumpăra un telefon recondiţionat fără abonament.

Cu toate acestea, preţul nu este singurul beneficiu. Pe de o parte, clienţii se bucură de securitatea achiziţiei, fără riscul de a descoperi probleme ascunse odată ce tranzacţia a fost încheiată. Pe de alta parte, telefoanele recondiţionate din portofoliul Orange sunt însoţite atât de un set complet de accesorii, cât şi de o opţiune de returnare gratuită de 30 de zile, în cazul în care cumpărătorul doreşte să returneze comanda. În plus faţă de toate aceste aspecte, cumpărarea unui telefon recondiţionat este un act de grijă pentru mediu, astfel încât cumpărătorul aplică o regulă importantă a economiei circulare.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările