Mobile

articolul anterior articolul urmator

Planurile Google pentru divizia de mobile, detaliate de un nou document. Pixel 5a şi un Pixel pliabil ar fi incluse

0
6 Aug 2020 17:32:28
Autor: Andrei Brînduşescu
FOTO Guliver / Getty images / Drew Angerer
FOTO Guliver / Getty images / Drew Angerer

Anul 2020 pare să fie unul dintre cele mai confuze de până acum pentru divizia de smartphone-uri a celor de la Google, însă un nou document ar putea detalia planurile de viitor ale companiei.

O lansare bizară pentru Pixel 4a, mult amânată, însoţită de un anunţ pentru Pixel 5 şi Pixel 4a 5G au fost capul de afiş în ceea ce priveşte ştirile despre divizia de smartphone-uri a gigantului american în ultima săptămână.

Iată că acum un nou document, intrat în posesia celor de la 9to5 Google, vine cu detalii despre planurile de viitor ale celor de la Google, vorbind despre noi dispozitive care ar urma să apară în curând.

Documentul vorbeşte despre toate versiunile de Pixel lansate până acum, precum şi alte trei dispozitive, care au nume de cod diferite: ”barbette” - Pixel 5a, ”raven”, ”oriole” şi ”passport”.

Este posibil ca ”raven” şi ”oriole” să fie modele de Pixel 6, însă ”passport” este amintit în document ca fiind un dispozitiv pliabil. Toate aceste dispozitive sunt notate cu ”Q4 2021”, ceea ce ar însemna că reprezintă gama viitoare de Pixel-uri pregătită de Google.

În 2019, CNET scria că Google ”lucrează la un Pixel pliabil”, însă liderul secţiei de smartphone-uri de la acea vreme, Mario Queiroz, a confirmat că acest lucru se întâmpla deja de ceva vreme.

Chiar dacă acest document poate indica viitoare lansări ale Google, se pare că scopul său principal este pentru a indica dezvoltările sistemului de operare Android. Aşadar, este posibil ca dispozitivele menţionate să nu vadă niciodată lumina zilei. Drept dovadă, în document se vorbeşte şi despre un prototip de Pixel 2 XL, telefon care nu a fost niciodată lansat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii