Mobile

articolul anterior articolul urmator

Pliabilul ieftin al celor de la Samsung, Galaxy Fold Lite, amânat până în 2021

0
29 Jun 2020 14:43:09
Autor: Andrei Brînduşescu

Se pare că cei care sperau să pună mâna pe un pliabil accesibil vor mai avea de aşteptat, fiindcă Galaxy Fold Lite nu îşi va face apariţia în 2020.

Zvonurile cu privire la o versiune Lite a lui Galaxy Fold, care să fie mai ieftină decât telefonul lansat anul trecut, s-au intensificat în ultimele luni, şi părea că producătorul sud-coreean va anunţa lansarea terminalului în curând. Se pare însă că aceasta a fost amânată pentru 2021.

Telefoanele pliabile au intrat pe piaţă ca dispozitive de lux, destinate aşa-numiţilor ”early adopters”, cei care vor să aibă tot timpul cea mai nouă tehnologie. Un telefon pliabil ieftin ar schimba poate complet piaţa şi exact asta ar fi avut în plan Samsung pentru acest an, prin lansarea lui Galaxy Fold Lite.

Dispozitivul ar fi urmat să coste 1.100 de dolari, o sumă în continuare destul de mare, dar ieftină prin comparaţie cu preţurile actuale ale telefoanelor pliabile (în jur de 2000 de euro). Telefonul ar fi avut două camere, şi conectivitate 4G, acestea fiind principalele elemente care duc la scăderea preţului său.

Samsung Galaxy Fold Lite nu va vedea însă lumina zilei în 2020. Conform presei coreene, gigantul din Seul a decis să nu lanseze telefonul în acest an, mai ales după vânzările dezamăgitoare ale seriei Galaxy S20 (cauzate, în mare parte de pandemie). Alte motive nu au fost oferite pentru mutarea lansării în 2021.

Totuşi, dacă Samsung va decide să aştepte până atunci, aceasta s-ar putea dovedi o mişcare neinspirată. Galaxy Fold 2 este aşteptat să apară în doar câteva luni, ducând cel mai probabil la o ieftinire serioasă de preţ pentru prima variantă. Acest lucru, combinat cu răspândirea conexiunilor 5G la nivel global, ar putea face ca Galaxy Fold Lite 4G să devină un telefon foarte neatractiv, în ciuda unui preţ mai redus, scriu cei de la SlashGear.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii