Mobile

articolul anterior articolul urmator

Primul iPhone cu port USB-C funcţional şi rezistenţă la apă va fi scos la licitaţie

0
15 Jan 2022 13:09:44
Autor: Adrian Pogîngeanu
iPhone cu USB-C rezistent la apă .Captură Gernot Jöbstl / YouTube
iPhone cu USB-C rezistent la apă .Captură Gernot Jöbstl / YouTube

În urmă cu trei luni, studentul la inginerie Ken Pillonel a creat cu succes un iPhone X cu un port USB-C funcţional: o caracteristică utilă pe care Apple încă refuză să o ofere.

Inspirat de ingeniozitatea lui Pillonel, Gernot Jöbstl şi-a îmbunătăţit creaţia, un alt iPhone X cu un port USB-C, dar cu o execuţie îmbunătăţită, telefonul este şi complet rezistentă la apă.

Dispozitivul nu este doar utilizat, ci şi în afara garanţiei datorită actualizărilor hardware. Dacă iPhone 14 ar sosi cu un port USB-C, probabil că utilizatorii Apple ar fi foarte interesaţi să-l cumpere.

Folosind ca inspiraţie munca lui Pillonel şi documentaţia acestuia de pe pagina de GitHub ca punct de plecare, modelul iPhone X personalizat de Jöbstl include câteva îmbunătăţiri cheie. 
Pentru a spori durabilitatea portului USB-C, a creat un suport personalizat, realizat parţial din fibră de carbon, care ajută la asigurarea că conexiunea nu se va slăbi după utilizări repetate.
În clipul video Gernot povesteşte care au fost intenţiile lui când s-a apucat de lucru, cum a folosit informaţiile puse la dispoziţie de Pillonel, obstacolele pe care le-a întâmpinat, ce piese şi materiale a folosit, plus teste care dovedesc rezistenţa la apă şi funcţionalitatea conexiunii.
 
 
De asemenea Jöbstl anunţă că vrea să ştie ce părere au oamenii despre iniţiativa lui şi că va scoate la licitaţie smartphone-ul. 
 
Una dintre cele mai folositoare caracteristici ale smartphone-urilor moderne este capacitatea de a rezista la contactul cu o  băltoacă sau la scufundarea accidentală într-o toaletă. 
 
Rezistenţa la apă este o caracteristică adesea compromisă după o personalizare hardware, dar prin utilizarea de super-glue, iPhone X-ul cu USB-C modificat de Jöbstl îşi păstrează impermeabilitatea.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările