Mobile

articolul anterior articolul urmator

Probleme pentru utilizatorii Orange România miercuri după-amiază, după ce mai multe cabluri de fibră optică au fost tăiate. Anunţul companiei

4
27 Mar 2019 15:31:11
Autor: George-Andrei Cristescu
Foto Getty Images
Foto Getty Images

Reţeaua de telefonie mobilă a Orange România a întâmpinat probleme, miercuri după-amiază, timp de câteva ore, din cauza secţionării mai multor cabluri de fibră optică ale companiei. Serviciile au fost restabilite în jurul orei 18:15.

UPDATE 21:00 Explicaţia Orange pentru problemele apărute şi secţionarea cablurilor de fibră optică:

Astăzi, începând cu ora 14:34, o parte dintre clienţii noştri au întâmpinat dificultăţi în accesarea serviciilor de voce şi date, precum şi a aplicaţiilor Orange. Această situaţie a apărut ca urmare a unor secţionări multiple simultane ale magistralelor principale de fibră optică în judeţele Bistriţa-Năsăud, Braşov şi Mehedinţi. Echipele noastre tehnice au intervenit prompt pe teren şi au repus serviciile în funcţiune gradual, începând cu ora 16:40. Serviciile au revenit la parametri normali de funcţionare la ora 17:40.

Secţionările care au afectat reţeaua de fibră optică au fost cauzate de o alunecare de teren în judeţul Mehedinţi şi de lucrări de construcţii civile, fără legătură cu reţeaua Orange, în judeţele Braşov şi Bistriţa-Năsăud. Din păcate, astfel de situaţii nu sunt izolate, doar anul trecut ne-am confruntat cu peste 1200 de incidente de secţionare a fibrei, majoritatea fără impact asupra serviciilor oferite clienţilor noştri. De regulă, acestea nu au impactul avariei de astăzi, deoarece în reţeaua Orange folosim dublă protecţie şi, în anumite cazuri, chiar triplă protecţie a infrastructurii de fibră optică.

Situaţia excepţională de astăzi a apărut din cauza faptului că toate cele trei inele de protecţie a magistralelor principale de fibra optică au fost secţionate simultan, conducând la izolarea unor echipamente şi platforme de servicii critice pentru reţea. Regretăm disconfortul creat şi le mulţumim clienţilor noştri pentru înţelegere.”

UPDATE 18:49 Orange anunţă că, la această oră, serviciile de voce, date, precum şi aplicaţiile funcţionează în parametri normali. În urmă cu câteva ore, compania anunţa că o parte dintre clienţi întâmpină dificultăţi în accesarea serviciilor de voce şi date din cauza unor secţionări multiple în reţeaua de fibră optică.

„Serviciile de voce, date, precum şi aplicaţiile Orange funcţionează în parametri normali. Le recomandam celor care inca intampina probleme sa inchida si sa redeschida telefonul. Mulţumim tuturor pentru răbdare şi înţelegere”, este anunţul făcut de companie pe pagina sa de Facebook în jurul orei 18.15.

UPDATE 17.35 Reprezentanţii Orange susţin că au fost identificate 3 secţionări ale reţelei de fibră optică în judeţele Bistriţa-Năsăud, Braşov şi Mehedinţi. Două dintre secţionări au fost simultane. 

„Tehnicienii noştri au reuşit să remedieze avaria cauzată de prima secţionare şi sunt în continuare pe teren. Serviciile încep să revină gradual la parametri normali de funcţionare”, susţin aceştia.

UPDATE 16:44 Potrivit unor surse din cadrul Orange, citate de agenţia de presă Mediafax, secţionarea cablurilor de fibră optică a avut loc în Transilvania şi în Banat, în trei zone diferite. „În prezent investigăm, nu ştim dacă au fost lucrări publice sau altceva”, au precizat sursele citate.

***

Nu funcţionează nici reţelele de date şi voce, iar site-ul orange.ro nu poate fi accesat decât cu mari dificultăţi. În urma plângerilor primite, Orange a postat pe pagina de Facebook o reacţie în care a explicat că problemele au fost cauzate de fibra optică tăiată în mai multe zone.

„Salut, momentan, o parte dintre clienţii noştri întâmpină dificultăţi în accesarea serviciilor de voce şi date, precum şi a aplicaţiilor Orange. Această situaţie se manifestă ca urmare a secţionării multiple în reţeaua de fibră optică. Colegii noştri din departamentul Tehnic lucrează deja la remedierea problemei. Ne cerem scuze pentru neplăceri şi îţi mulţumim pentru înţelegere. Revenim imediat ce avem noutăţi.

Pagina de Facebook Orange a fost asaltată de mesaje de la clienţii afectaţi:

Orange este liderul pieţei de telefonie mobilă din România, cu venituri totale de 1,125 miliarde de lei în 2018, în creştere cu 5% faţă de 2017.

La 31 decembrie 2018, compania furniza servicii mobile, fixe şi TV pentru 10.762.100 de clienţi, în creştere cu 1,3% comparativ cu finalul T4 2017, potrivit datelor publicate de companie.

Competitorii companiei pe piaţa de telefonie mobilă din România suny Vodafone, Telekom şi DigiMobil.

Citeşte şi:

Cele mai bune glume după picarea reţelei Orange: „Dragnea şi Viorica au tăiat net-ul ca să nu mai încasăm bani de la Soroş în Bitcoin“ FOTO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Utilizator Adevărul
27.03.2019, 17:00:22

Comentariu considerat abuziv.

Alexandroiu Trolloiu
27.03.2019, 17:15:20

Au început să se vadă efectele globalizării: un ungur comentează în limba engleză pe un site dedicat românilor. PS. Apropo, piariștii... ahem. Vă rog eu, învățați pronumele de politețe. Nu e greu, nu doare. Nu-mi face absolut nicio plăcere să fiu salutat de orice angajat la relații cu clienții pe numele mic. „Salut Xulea” vorbesc doar cu prietenii. Cu clienții, formula corectă de adresare ar fi „Bună ziua, domnule Xulescu, cu ce vă putem fi de folos?”. Și o grămadă de „dumneavoastră”, că vă garantez eu că nu doare.

+2 (2 voturi)
samurai _x
27.03.2019, 20:40:55

ca in ucraina ce inseamna sa nu dai fonduri paznicilor tarii

Costica vasile
28.03.2019, 09:54:41

Serviciul ORANGE....cea mai proasta optiune ! Imi mananca zilele din 2002 ! Cred ca mai sunt si altii de aceeasi parere !

+1 (1 vot)
Modifică Setările