Mobile

articolul anterior articolul urmator

Qualcomm are procesoare noi, dar nu pentru 5G

2
21 Jan 2020 15:53:17
Autor: Andrei Brînduşescu
Foto: Qualcomm
Foto: Qualcomm

La un eveniment de presă care a avut loc în New Delhi, India, în această dimineaţă, Qualcomm a anunţat trei noi microprocesoare, însă niciunul dintre ele nu are capacităţi 5G.

Snapdragon 720G, 662 şi 460 au fost prezentate pentru prima oară publicului la evenimentul din New Delhi şi toate au câteva specificaţii interesante, precum suport pentru WiFi 6 şi sistemul indian de poziţionare prin satelit NavIC, însă lipseşte ceva despre care se discută constant de câteva luni încoace: conectivitatea 5G.

Deşi pare că aceste noi chipuri reprezintă mai mult un mesaj de deschidere către piaţa din India, Qualcomm spune că noile procesoare vor ajunge şi pe alte pieţe, precum cea din SUA.

Lipsa conectivităţii 5G se explică uşor însă. Qualcomm ştie că reţelele 4G LTE vor mai fi folosite pentru o perioadă destul de lungă, rămânând principala cale de comunicare pentru o bună parte a lumii în anii următori, astfel că cele trei noi procesoare nu vor apărea pe noile flagshipuri ale marilor producători, ci mai degrabă pe telefoane mid şi low-range.

Snapdragon 720G este cel mai puternic dintre cele trei noi procesoare şi vine cu suport HDR şi o măsură anti-trişat, la fel ca cea integrată de Qualcomm în Snapdragon 855 (pentru că G-ul vine de la gaming). Chipset-ul va permite şi operaţiuni AI on-device, suport complet 4K pentru înregistrare video şi viteze mari pentru display-uri la rezoluţii de până la 2520 x 1080p. De asemenea, pe Snapdragon 720G se va afla şi un modem X15 LTE, capabil să ofere viteze de descărcare de până la 800Mb/s.

Snapdragon 662 este o versiune mai slabă a lui 720G, cu 8 nuclee dar viteze mai mici. Are şi un modem mai slăbuţ, X11, care poate atinge în jur de 390Mb/s, fiind însă un chipset construit pentru fotografie, oferind suport pentru configuraţiile cu trei camere şi stocarea imaginilor în format HEIF.

În sfârşit, Snapdragon 460 are acelaşi modem şi un motor AI mai slab faţă de 662, însă vine cu nuclee mai performante şi o arhitectură GPU mai bună pentru a-l face mai rapid cu 50% faţă de Snapdragon 450.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

DoaroOpinie!
21.01.2020, 18:39:58

America a pierdut competitia hi-tec!

DoaroOpinie!
21.01.2020, 18:41:45

Astazi America incearca sa frineze progresul tehnic cu care nu reuseste sa tina pasul!

Modifică Setările