Mobile

articolul anterior articolul urmator

Reacţia Huawei la mesajul transmis de Adrian Zuckerman, Ambasadorul SUA în România: „A încercat să denatureze sensul conceptului de securitate”

2
18 Feb 2020 17:59:50
Autor: Redacţia Adevărul
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Compania chineză spune că Ambasadorul Statelor Unite în România „a dorit să folosească doar informaţii în avantajul său, pentru a induce în eroare publicul din România”.

Adrian Zuckerman a scris ieri un editorial în care spune că prezenţa unor companii chineze în infrastructura 5G ar pune în pericol securitatea acesteia, amintind şi de acuzele aduse Huawei de către Departamentul de Justiţie al Statelor Unite.

Reacţia Huawei:

„Prin mesajul transmis instituţiilor media din România în data de 17 februarie 2020, Ambasadorul Statelor Unite în România, domnul Adrian Zuckerman, a încercat să denatureze sensul conceptului de securitate, comerţ şi libertate, utilizând zvonuri nefondate si presupuneri drept dovezi. În plus, a dorit să folosească doar informaţii în avantajul său, pentru a induce în eroare publicul din România, ceea ce reprezintă adevărata ameninţare.

Reputaţia Guvernului Statelor Unite a fost foarte afectată de raportul publicat de Washington Post  săptămâna trecută despre modul în care CIA a folosit o companie producătoare de echipamente de criptare pentru a spiona alte ţări, acesta încercand să distragă atenţia publicului larg printr-o acţiune în instanţă împotriva Huawei.

Nu a existat niciodată vreo reglementare sau dovadă care să ateste faptul că Huawei este sub supravegherea guvernului chinez pentru a oferi accesul la tehnologie şi informaţii armatei chineze sau agenţiilor de informaţii chineze. Cu toate acestea,  legea „CLOUD Act” obligă companiile de tehnologie din SUA să furnizeze date atunci când guvernul American le cere acest lucru.

UE şi statele sale membre au purtat pe perioada a 10 luni discuţii pentru a redacta toolbox-ul 5G, în urma cărora au fost definite 9 categorii de riscuri şi au fost propuse 29 de metode de atenuare a acestora. Toolbox-ul 5G reprezintă un mod de abordare foarte profesionist, care diminuează relevanţa conţinutului memorandumului de înţelegere referitor la tehnologia 5G propus de Statele Unite. Memorandumul  confirmă incapacitatea Statelor Unite de a-şi gestiona securitatea reţelelor de telecomunicatii pe baza unor criterii tehnice obiective.

Huawei salută poziţia obiectivă a UE şi suntem dispuşi să contribuim cu capacitatea noastră profesională şi să depunem toate eforturile pentru crearea unei societăţi digitale mai bune, împreună cu clienţii şi partenerii noştri români. Avem toată disponibilitatea pentru abordarea problematicilor legate de securitatea cibernetică din România în condiţii de deplină siguranţă.”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Codruta=Tepes
18.02.2020, 19:31:12

Bineinteles ca administratia Trump nu moare de grija securitatii europenilor, este evident asta si ca sunt alte motive pentru atacurile la adresa Huawei, dar asta nu inseamna ca e fum fara foc. Poate sa dea Huaewei cate declaratii vrea, atat timp cat conducerea comunista a Chinei nu arata mai mult respect nici macar fata de propriii cetateni(nu e doar cazul uigurilor, ci si cum sunt tratati locuitorii din Hong Kong, cenzura si supravegherea in masa din intreaga China etc), nu stiu cum se asteapta sa avem incredere restul ca ar avea mai mult respect fata de drepturile si libertatile noastre. Plus istoria deloc onoranta cu furturi de proprietate intelectuala a companiei, plus semnele de intrebare si problemele de securitate ale echipamentelor Huawei care sunt binecunoscute, nu din povesti si speculatii ci din experienta companiilor din telecomunicatii care au lucrat cu ei(inclusiv de pe la noi). In loc ca tocmai Huawei sa vorbeasca despre o asa-zisa incapacitate a altora de a-si gestiona securitatea, mai bine ar vorbi despre ce fac pentru a imbunatati lucrurile in curtea lor, cu produsele lor.

Thinker Aurel
19.02.2020, 10:29:28

E ceva mr Codruta ce nu intelegi.Razboi economic ,nu exista probe ,Huawei este o companie care aduce inovatue pe piata internetului de mare viteza.Daca e sa gandim la rece ,s8 americanii spioneaza-vezi google si sutele de milioane de conturi/vezi facebook si scaparile de informatii cayre parti terte.sa mai continuui?Este un pur razboi economic cu dezinformari crase

+1 (1 vot)
Modifică Setările