Mobile

articolul anterior articolul urmator

realme, singurul producător din top 5 care a înregistrat o creştere a vânzărilor în Europa. Previziuni după retragerea Samsung şi Apple din Rusia

0
20 Jun 2022 15:01:29
Autor: George-Andrei Cristescu
Raport Counterpoint Research, T1 2022.
Raport Counterpoint Research, T1 2022.

realme, producătorul de smartphone-uri cu cea mai rapidă creştere din lume (2021), a rămas singurul producător din top 5 care a înregistrat o creştere anuală a livrărilor în T1 2022 în Europa, conform unui raport realizat de Counterpoint.

Piaţa europeană a smartphone-urilor a scăzut cu 12% faţă de anul trecut în primul trimestru al anului 2022, potrivit ultimului raport al serviciului de monitorizare a pieţei al Counterpoint Research, înregistrând cele mai scăzute livrări din primul trimestru de aproape un deceniu.

Scăderea a fost cauzată de o serie de factori, inclusiv lipsa de componente, blocajele legate de COVID-19 în China, deteriorarea condiţiilor economice şi debutul războiului ruso-ucrainean.

În Europa, realme a reuşit să intre în top 10 producători în anul 2021 pe primul trimestru, iar în 2022, tot în primul trimestru, compania a înregistrat un record şi a ajuns în top 4 producători. 

Timp de două trimestre consecutiv, din T4 2021 până în T1 2022, realme îşi consolidează poziţia a 4-a pe piaţa europeană şi menţine o rată de creştere de 177% în T1 2022, pe fondul declinului global de smartphone-uri, conform raportului Canalys din luna mai 2022.

În 2021, realme a fost brandul de smartphone-uri cu cea mai rapidă creştere din Europa, cu o rată de creştere anuală de 518%.

realme a lansat primul său flagship premium, GT 2 Pro, la MWC 2022. 

Odată cu lansarea recentă a seriei realme GT NEO 3, realme a făcut progrese mari pe pieţele europene, oferind inclusiv ediţii limitate precum GT NEO 3 Naruto Edition sau Dragon Ball Z Edition.

Atât livrările Samsung, cât şi Apple au scăzut în T1 2022, în ciuda lansării de noi dispozitive: Samsung cu cea mai recentă serie Galaxy S22 şi Apple cu iPhone SE. Între timp, Xiaomi şi OPPO au continuat să sufere din cauza lipsei de componente, deşi ambele dau semne de recuperare. 

În finalul raportului Jan Stryjak, director al Counterpoint Research, spune:
"Privind în perspectivă, se aşteaptă ca situaţia generală să se înrăutăţească înainte de a se îmbunătăţi. Multe ţări din Europa sunt periculos de aproape de recesiune, iar războiul ruso-ucrainean este puţin probabil să să se încheie curând. Prin urmare, se aşteaptă ca livrările de smartphone-uri să continue să scadă în următoarele câteva trimestre, în special în T2, deoarece costul vieţii în regiune atinge niveluri record, şi piaţa va simţi din plin impactul retragerii Samsung şi Apple din Rusia.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările