Mobile

articolul anterior articolul urmator

Reţeaua Digi Mobil 5G Smart acoperă 14 oraşe din România

0
17 Feb 2020 21:49:52
Autor: Adrian Pogîngeanu
FOTO Adrian Pogîngeanu
FOTO Adrian Pogîngeanu

Digi a pus în funcţiune, pe parcursul ultimelor şase luni, staţii de emisie în Capitală şi în alte localităţi din ţară: Braşov, Buşteni, Constanţa, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Mamaia, Oradea, Poiana Braşov, Predeal, Timişoara, Sibiu şi Ploieşti.

Digi Mobil a început extinderea reţelei 5G în iunie 2019, prin punerea în funcţiune a primelor staţii de emisie 5G, cea mai avansată tehnologie din domeniul comunicaţiilor electronice mobile, în banda 3500 Mhz. În paralel, operatorul a continuat consolidarea infrastructurii fixe de fibră optică, necesară pentru furnizarea serviciilor 5G. 

Reţeaua Digi Mobil 5G Smart oferă utilizatorilor viteze de download de până la 650 Mbps, conform testelor realizate de operator, de jurnaliştii de specialitate şi de pasionaţii de tehnologie. Principalele avantaje ale acestei tehnologii sunt: latenţa redusă, vitezele de transfer de date semnificativ mai mari, de 100 de ori mai multe obiecte conectate.
La lansarea comercială a serviciilor, oferta Digi Mobil cuprindea 2 terminale compatibile 5G. În prezent, oferta de telefoane mobile 5G a operatorului este şi mai variată, odată cu introducerea în lista de terminale disponibile a telefonului Samsung Note 10+ 5G. Digi Mobil mai comercializează telefoanele Huawei Mate 20 X 5G şi Xiaomi Mi Mix3 5G (memorie internă 128 GB sau 64 GB). Abonaţii Digi Mobil care deţin echipamente compatibile 5G pot efectua trafic în reţeaua Digi Mobil 5G Smart, fără niciun cost suplimentar, indiferent de tipul de abonament deţinut.  

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările