Mobile

articolul anterior articolul urmator

Review - Google Nexus 6 - cea mai bună versiune de Android

0
27 Feb 2015 12:40:58
Laboratorul Darwin
Google Nexus 6
Google Nexus 6

Nexus 6 este încă un smartphone al celor de la Google, care de data asta s-au combinat cu Motorola pentru a scoate un nou smartphone cu cea mai nouă versiune de Android.

Însă spre deosebire de anii trecuţi, cei de la Google au trecut de la telefoane mai mici şi mai ieftine la un model care are totul împins la maxim.

La exterior Nexus 6 exte un Motorola Moto X umflat, atât de umflat că ai impresia că se va sparge. Urma lăsată de Motorola aici se vede de-a binelea. Avem o combinaţie perfectă între metal şi un plastic foarte plăcut, care împreună redau o formă rotunjită cu margini foarte subţiri, de la asta smartphone-ul stă bine în mână, chiar dacă e al naibii de mare.

Atenţia la detalii nu a fost lăsată într-o parte. Avem o plasare perfectă a butoanelor, iar cel de pornire este zimţat, asta permite să îl deosebeşti de restul  indiferent de situaţie. Logică este şi proporţia marginilor, unde partea de jos este extrem de îngustă, ceea ce permite ca o mai mare parte a ecranului să încapă în mână.

Iată video-ul cu Google Nexus 6

Nexus 6 a mers după trend, avem un display de tip AMOLED QuadHD de 6 inch a câte 493 pixeli pe fiecare inch. Acesta are o opţiune moştenită de la Motorola tare interesantă. La anumite mişcări ecranul aprinde doar o parte din pixeli afişând notificările alb negru, după care tu poţi interacţiona direct cu ele fără a debloca ecranul, foarte ingenioasă chestie şi de-a dreptul utilă.

Revenind la imagine, din start, display-ul are o mare problemă. La un unghi de vizualizare mai mare  toată frumuseţea de detalizare şi culori pline de contrast se distorsionează creând un curcubeu, şi nu, asta nu e problema doar a acestui device, ci a întregii game. Cum spune moldovanu, aşă s-o prinit…. 

La Nexus 6 priveşti filme şi navighezi pe net foarte comod, cam atât.  Aici nu avem nici o opţiune care să profite de dimensiuni: deschiderea mai multor aplicaţii concomitent sau gruparea lor asemeni lui  Note 4, la fel ca şi multe alte posibilităţi pe care le folosesc alte phableturi.

În schimb, Nexus 6 are ceea ce nu poate avea nici un phablet pe Android, şi mai exact cea mai nouă versiune de sistem. Nexus 6 a fost primul smartphone ce rulează Android Lolipop şi va fi mereu primul care va avea parte de update-uri. Vorbind de noul Android aici avem animaţii plăcute, material design, şi desigur rapiditate.

Asta mereu a fost de vizită a Nexusurilor. Împreună cu unul din cele mai noi procesoare Snapdragon 805 şi 3GB de RAM totul zboară şi ca de obicei, nu prea există concurenţi când vine vorba de viteza navigării prin sistem şi în general a tot ce înseamnă jocuri, putere, rapiditate. Tot datorită noului procesor funcţia Ok Google lucrează chiar şi cu ecranul stins fără a consuma baterie.

La capitolul autonomie pe de o parte situaţia e proastă, pentru că din 3220mAh cât are bateria,  ecranul înghite aproape tot, astfel ajungi la sfârşit de zi cu 15 procente, ceea ce nu e specific pentru un phablet. Pe de altă parte Nexus 6 are un Turbocharger luat de la Motorola care în 15 minute încarcă bateria cu 25%.

Sunetul e asigurat de 2 speakere în care mereu se adună praful, însă el este dezbătut de sunet. Calitatea într-adevăr e la nivel, un stereo foarte plăcut la toate frecvenţele.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările