[TECH REVIEW] Huawei P10 Lite îmbină utilul cu plăcutul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul 2017 reprezintă pentru Huawei un punct de referinţă, trecerea de la producţia de masă la cea de calitate. Există chiar semnale în piaţă că gigantul chinez ar renunţa la divizia de smartphone entry-level.

Să vorbim despre „invitatul” nostru de azi, Huawei P10 Lite, varianta EMEEA (Europe, Middle East, Africa) – model WAS-LX1. Un dispozitiv cu ramă din aluminiu şi sticlă pe ambele feţe. Are 146 de grame, ecran IPS de 5,2 inci, rezoluţie 1080p Full HD, 424 ppi şi vizibilitate bună în orice condiţii de iluminare. În anul ecranelor fără margini, P10 lite aduce un raport între ecran şi corpul aparatului de numai 70.7 %.

Modelul testat de mine e dotat cu un procesor octacore HiSilicon Kirin 658, construit pe arhitectură de 16 nm, o placă video Mali T830, 3GB de memorie RAM, 32GB spaţiu de stocare şi rulează android 7.0 (64-bit) cu interfaţă EMUI 5.1.

În ciuda faptului că poţi introduce două cartele SIM, P10 lite nu detectează / foloseşte decât una.

Benchmark

În Antutu Benchmark am obţinut 60422 de puncte. Nu e rezultatatul unui dispozitiv de gaming, dar pentru utilizatorul mediu e suficient. In testele de reţea 4G viteza de download a variat între 0.13 Mbps şi 112,91 Mbps, iar viteza de upload s-a situat între 0.27 Mbps şi 17,72 Mbps. Functioneză şi pe 4G de la Digi, FDD 2100Mhz (banda 1).

Interfaţa e simplă şi rapidă, dar păstrează aplicaţiile clasice de la Huawei, pe care unii le-ar putea considera inutile. Face faţă cu brio multitasking-ului. Poti să laşi toate aplicaţiile în background şi nu vei avea nici o problemă, merge la fel de rapid şi nu rămâi fără memorie RAM.

În jocuri se mişcă decent, însă s-a blocat de câteva ori în Asphalt 8. GPS-ul a funcţionat bine, l-am folosit la alergat în parc împreună cu Runtastic şi pe străzile din Sinaia, cu Google Maps. În acest context merită amintit că bateria m-a ţinut vreo 8 ore, într-o zi petrecută la munte, cu GPS activat circa 2 ore, browsing pe net, fotografii şi filmare. La o utilizare medie bateria îţi ajunge peste 12 ore.

Camera foto

Camera foto principală are 12 megapixeli şi e foarte bună pentru un smartphone mid-range, însă îi lipseşte stabilizarea. Probabil e acelaşi senzor folosit anterior pe Huawei P9. Vei găsi, de asemenea, un zoom digital, însă folosirea lui scade calitatea imaginii. Am avut senzaţia că imaginile cu zoom au filtrul Smart Sharpen din Adobe Photoshop aplicat prost.

Cu distanţa focală nativă (29 mm), imaginile sunt vibrante, calde, plăcute. Cu filtrul HDR activat face minuni. Realizarea fotografiilor panoramice e relativ simplă cu o opţiune din meniu şi puţină atenţie.  Pentru pasionaţi, recomand modul Pro photo, în care poţi seta manual ISO, White balance, timpul de expunere, chiar şi tipul de focus. Filmează Full HD 1080p cu 30 de cadre pe secundă, cu sunet stereo, de asemenea filmează slow-motion la 120fps.

Camera de selfie are 8Mpx, filmează Full HD, însă se putea şi mai bine, autoportetele au cam mult alb. Filtrul de înfrumuseţare e setat pe modul ”pornit” şi îşi face treaba, poate prea bine, aşa încât nu maschează doar defectele, ci pierde şi multe detalii. Poate fi dezactivat sau ajustat. Mai ai şi opţiunea Bokeh, care face ca tot ce e în jurul feţei tale să apară blurat. Dacă vrei.

Vocile sunt clare în convorbiri, se aude bine şi pe Speaker, iar semnal am avut oriunde am mers.

Senzorul de amprentă e foarte rapid, dar dacă eşti cumva transpirat pe mâini, va trebui să bagi codul pin.

Are încărcare rapidă, iar cu 20 de minute la priză te descurci jumătate de zi. Mi-aş fi dorit şi usb Type-C, poate la următorul model, deocamdată e doar la clasa premium.

În pachet, în afară de încărcător, mai găseşti cheiţa pentru SIM / card de date, o pereche de căşti şi cartea tehnică.

Daca ar fi decembrie 2017 aş spune că Huawei P10 Lite e smartphone-ul anului în segmentul lui. Din păcate, suntem abia în septembrie. Huawei P10 Lite e un smartphone elegant, frumos, care îmbina utilul cu plăcutul. Toate acestea la un preţ corect.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite