REVIEW Samsung Galaxy Grand Duos - cel mai scump dual SIM are performanţe bune, dar merita un ecran mai bun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Samsung Galaxy Grand este un telefon atractiv pentru cei care vor un dual SIM FOTO Reuters
Samsung Galaxy Grand este un telefon atractiv pentru cei care vor un dual SIM FOTO Reuters

Samsung Galaxy Grand Duos este un telefon dual SIM de la Samsung, cu ecran de 5 inci şi un design cu care producătorul sud-coreean ne-a obişnuit până acum. Lansat în aprilie, smartphone-ul este parte a strategiei de a ocupa toate zonele pieţei. Este cel mai scump telefon din categoria sa, cu cel mai mare ecran, dar are şi dezavantaje.

Designul nu-l avantajează, fiind gros şi având o alură "grasă". Ecranul are o rezoluţie slabă, dar pentru a păstra preţul, a fost nevoie de acest compromis.

Per total, Samsung Galaxy Grand Duos este o alternativă, dar studiaţi-l cu circumspecţie înainte.

<strong>Hardware</strong>

Procesorul este unul pe o arhitectură ARM Cortex A9, dual core, la 1,2 Ghz. Deşi nu pare impresionant, beneficiază de arhitectura de nouă generaţie, spre deosebire de multe terminale care au quad core pe arhitectură veche, Cortex A7. Am tot comparat viteza de pe cele două terminale pe care le-am avut în acea săptămână, punând Grand Duos cap la cap cu V1 Viper, elegantul telefon al românilor de la Allview. De multe ori, deşi experienţa ecranului e negativă la Samsung, telefonul se mişcă mai rapid decât quad core-ul Allwinner. De asemenea, nu are lag-uri la deschiderea aplicaţiilor, nu se încălzeşte, iar carcasa vizibil mai rezistentă şi mai groasă ne protejează de impactul încingerii cipului.

Alte specificaţii tehnice sunt capacitatea de stocare de 8 GB, 1 GB de RAM şi un slot de card de până la 64 de GB.

Dacă un V1 Viper avea un lag în jocuri de tipul Minion Rush, Galaxy Grand Duos performează excelent. Culorile nu sunt atât de vii, dar intrăm deja în alt capitol. Per total, performanţele sunt reuşite la un dual core. Pentru o analiză tehnică mai detaliată, cu benchmark-uri şi teste sintetice, puteţi da click aici.

<strong>Display</strong>

Este probabil partea de unde s-a tăiat cel mai mult la preţ şi se simte. În aceeaşi perioadă în care am avut în teste Samsung Galaxy Grand, a trecut prin redacţie şi Allview V1 Viper. Evident, telefoanele nu pot fi comparate. Unul e mare şi butucănos, celălalt e subţire şi fin. Unul e dual core, celălalt e quad core. Dar cel mai mult m-a frapat faptul că ecranul este atât de slab la Samsung. În lupta lor de a intra în toate categoriile de preţ posibile, sud-coreenii oferă telefoane cu experienţe diferite de utilizare. Grand Duos face rabat de calitatea ecranului şi are o rezoluţie de 480x800 de pixeli, pe un ecran de 5 inci. Touchscreen-ul este unul capacitiv de tip TFT.

Concluziile mele după folosirea terminalului? Rezoluţia lasă de dorit şi se poate observa de la prima vedere, dar, mai ales, saturaţia culorilor ar fi fost de dorit să fie intensificată. Unul dintre lucrurile pe care eu personal le apreciez la telefoanele sud-coreenilor este saturaţia culorilor. Mulţi dintre colegii mei nu văd un avantaj în asta, dar ecranul e viu în culori saturate. La Samsung Galaxy Grand ai mereu impresia că luminozitatea este prea mică (şi nu este, ea este potrivită) şi că ai o folie prost pusă pe ecran. Din acest motiv şi unghiul de vizualizare al ecranului este limitat, iar în lumina soarelui nu este un smartphone care să ofere o experienţă îmbucurătoare.

<strong>Conectivitate +  Sunet</strong>

Le-am alăturat pentru că la conectivitate nu este foarte mult de spus: e un telefon cu microSD şi micro USB. Aici se termină conectivitatea sa. E destul pentru un telefon.

Sunetul nu excelează, dar nici nu dezamăgeşte. Telefoanele Samsung au noroc de nişte căşti de calitate, dotate şi cu microfon, care se aud foarte bine, chiar şi în aglomeraţie şi zgomot intens. Aşadar, bazaţi-vă pe un partener multimedia potrivit.

galaxy grand

<strong>Cameră</strong>

Unul dintre principalele avantaje ale acestui telefon dual SIM. Camera foto principală are 8 megapixeli, iar cea frontală are 2 megapixeli. Pozele scoase au avut tendinţa de a fi puţin şterse, dar nivelul zgomotului a fost scăzut. O cameră de Samsung care se comportă bine.

<strong>Baterie</strong>

Bateria are o autonomie rezonabilă pentru un telefon de 5 inci, cu procesor dual core. Are 2.100 de miliamperi şi duce de dimineaţă până seară într-o folosire moderată. De asemenea, în folosire intensă, cu 3G inclus, telefonul se îndreaptă spre 6 ore. Rezonabil. La preţul acesta, telefonul se comportă bine. Eu vă recomand să ţineţi ecranul mereu pe luminozitate maximă, din cauza calităţii proaste.

<strong>Design</strong>

Designul se încadrează în linia de design a Samsung, dar telefonul este mai greu, mai gras, mai gros şi în general se simte diferenţa de preţ faţă de fraţii mai mari.

Linia tematică a telefonului e clasică în partea frontală, cu o cameră video pentru convorbiri pe Skype, doi senzori şi difuzorul. De asemenea, în partea inferioară avem butonul fizic de "Home", care nu este foarte uşor de apăsat şi dă o senzaţie vag neplăcută. Carcasa este înconjurată de linia argintie.

Pe fiecare margine a telefonului avem butoanele de Power şi cele două butoane de volum, destul de mici ca dimensiune. În partea opusă carcasa spate este dintr-un plastic gros, cu bliţul pentru cameră, camera foto şi difuzorul. În partea superioară este mufa de căşti şi jos este mufa micro USB pentru alimentare şi transfer de fişiere.

Liniile generale ale telefonului sunt ... grase. E un telefon gros, masiv, nu foarte plăcut pentru cei cu palme mici şi care nu controlează bine terminale butucănoase.

galaxy grand

<strong>Software</strong>

Da, terminalul vine cu Android 4.1.2. Jelly Bean preinstalat şi am apreciat acest lucru. Centrul de notificări este îmbunătăţit, setările sunt mai uşor de folosit. Cred că orice telefon cu Android şi care se respectă ar trebui să aibă Android Jelly Bean pe el. O altă variantă aparţine deja trecutului. În plus, telefonul permite navigarea în Multi Window, un soi de multitasking pe care îl veţi considera foarte folositor atunci când vreţi să urmăriţi un stream şi în acelaşi timp să scrieţi un mesaj. Experienţa second screen poate fi îmbunătăţită astfel. La un ecran de 5 inci, Galaxy Grand oferă posibilităţi.

Interfaţa Touch Wiz şi Android-ul de ultimă generaţie aduc câteva dintre opţiunile prezente şi pe fraţii mai mari. Astfel, telefonul poate fi controlat prin mişcările mâinii. Teoretic. Samsung nu a excelat nici pe Galaxy S4 la răsfoirea paginilor, aşa că nu vă bazaţi pe el pe Galaxy Grand Duos. Consumă baterie. Lăsaţi Android-ul să respire natural, fără controalele prin senzori. Nu aveţi nevoie de ele!

<strong>Preţ şi disponibilitate</strong>


Telefonul costă original 1.459 de lei la evomag.ro, dar ei au o ofertă prin care telefonul este redus la preţul de 1.327 de lei. Avantajos pentru un Samsung, un Jelly Bean cu Touch Wiz, procesorul care aduce performanţe decente şi faptul că este dual SIM. Dacă vreţi 5 inci, dar un ecran mai slab, alegeţi Grand. Allview V1 Viper este o altă soluţie pe această categorie, la doar 1.300 de lei şi obţineţi 4,7 inci eleganţi. Carcasa de pe Samsung e mai robustă, în general telefonul emană mai multă putere.

<strong>Plusuri:</strong>

- are o autonomie bună
- construcţie solidă, deşi din policarbonat
- pozele făcute cu el sunt rezonabile
- preţul oglindeşte calitatea şi brandul (un asemenea telefon de la un alt brand ar fi fost mai ieftin)
- procesorul duce bine, deşi este doar dual core
- Android 4.1.2 Jelly Bean

<strong>Minusuri:</strong>

- rezoluţia ecranului şi densitatea pixelilor sunt slabe şi se observa acest lucru
- designul este nereuşit, deşi se încadrează în tiparul Samsung. Este prea gros şi prea greu.
- capacitatea de stocare ar fi fost ideală la 16 GB, dar un card micro SD rezolvă toate aceste lucruri.

galaxy grand

<strong>L-am cumpăra?</strong>

Personal am mâna mult prea mică pentru un asemenea telefon. Este prea solid în general, dar oferă o experienţă plăcută celor care vor un telefon mare şi la un preţ rezonabil. Se luptă într-o categoria dificilă, cea dual SIM, unde este cel mai scump. Gândiţi-vă bine dacă vreţi acest ecran. Dacă nu, orientaţi-vă spre ceva mai mic şi cu un ecran mai bun. De asemenea, acelea sunt şi mai ieftine.

Menţiune: Din cauza unei erori tehnice, toate pozele făcute cu acest telefon şi acestui telefon au fost pierdute. Pozele nu ne aparţin. Surse: Reuters, techindia.com, Samsung. 
 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite