Mobile

articolul anterior articolul urmator

Samsung a anunţat un senzor foto de 108MP, creat în parteneriat cu Xiaomi

1
12 Aug 2019 17:53:04
Autor: Adrian Pogîngeanu
FOTO Samsung
FOTO Samsung

Senzorul de 108MP, Samsung ISOCELL Bright HMX, cu o rezoluţie de 12032x9024 pixeli, este rezultatul colaborăriii dintre Xiaomi şi Samsung. Senzorul are dimensiuni de până la 1 / 1.33 inci, ceea ce îi permite să absoarbă mai multă lumină în situaţii cu lumină scăzută.

Cu cea mai recentă inovaţie, Samsung îşi va extinde oferta de senzori de imagine de 0,8 μm de la 64Mp, la 108Mp, dispunând de o rezoluţie echivalentă cu cea a unei camere DSLR profesionale. Samsung ISOCELL Bright HMX este un senzor unic de imagine, dedicat telefoanelor mobile, şi este rezultatul unei strânse colaborări între Xiaomi Corp. şi Samsung.

„Pentru proiectarea ISOCELL Bright HMX, Xiaomi şi Samsung au colaborat îndeaproape de la stadiul conceptual, până la stadiu de producţie, ceea ce a dus la realizarea unui senzor de imagine inovator, de 108Mp. Suntem extrem de încântaţi că rezoluţiile de imagine disponibile anterior doar pe anumite camere de top DSLR, pot fi acum regăsite şi pe  terminale smartphone. Cu acest parteneriat ne dorim să aducem nu doar experienţe noi pentru camerele mobile, ci şi o platformă prin care utilizatorii noştri să poată crea conţinut unic”, a declarat Lin Bin, co-fondator şi preşedinte al Xiaomi.

Samsung ISOCELL Bright HMX foloseşte tehnologia Tetracell, care combină 4 pixeli într-unul mai mare, rezultând imagini de 27MP. Senzorul foloseşte de asemenea Smart ISO, un mecanism care scade  ISO în medii luminoase pentru a îmbunătăţi saturaţia pixelilor şi ridică ISO în scenele mai întunecate pentru a ajuta la reducerea zgomotului. Bright HMX acceptă, de asemenea, înregistrări video de până la 6K (6016 x 3384) la 30 fps, fără factor de crop.

Fabricarea senzorului Samsung ISOCELL Bright HMX va începe la sfârşitul acestei luni. Deşi nici Samsung, nici Xiaomi nu au hotărât care va fi primul smartphone care va folosi acest senzor, zvonurile sugerează că  ar putea fi Xiaomi Mi Mix 4.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Geo Geo
18.08.2019, 12:01:03

Bravo Samsung. Chiar sunt in stare.