Mobile

articolul anterior articolul urmator

Samsung lansează telefonul complet: Galaxy S20 Ultra vine cu 5G, cameră de 108MP şi ecran de 120Hz

0
11 Feb 2020 22:04:05
Autor: Adrian Pogîngeanu
Samsung Galaxy S20, S20 Plus, S20 Ultra.
Samsung Galaxy S20, S20 Plus, S20 Ultra.

Samsung Electronics a prezentat astăzi Galaxy S20, nouă gamă de dispozitive premium care introduce o nouă arhitectură a camerelor, îmbinând inteligenţa artificială cu cel mai mare senzor de imagine produs de Samsung, 108MP.

Pentru a marca această nouă generaţie de conectivitate, fiecare dispozitiv din seria Galaxy S20 – Galaxy S20, Galaxy S20+ şi Galaxy S20 Ultra – vine echipat cu cea mai recentă tehnologie 5G. Galaxy S20 + şi Galaxy S20 Ultra sunt primele dispozitive capabile să ofere noi experienţe mobile care valorifică sub-6, cât şi mmWave. Galaxy S20 suportă sub-6. Toate cele trei dispozitive sunt capabile să ofere capacităţi 5G non-standalone şi standalone.

Carcteristici ale camerelor:

- cu cel mai mare senzor de imagine disponibil pe seria Galaxy S20; rezoluţia camerei este semnificativ mărită, pentru imagini mult mai detaliate, cu un plus de flexibilitate pentru editare, decupare şi zoom. S20 şi S20+ au o cameră de 64 MP. S20 Ultra are cameră de 108MP. Senzorii mai mari captează mai multă lumină, astfel încât să obţineţi imagini la calitate înaltă chiar şi în condiţii de lumină scăzută. S20 Ultra face un pas înainte şi oferă opţiunea de a schimba între modul de înaltă rezoluţie de 108MP şi modul de 12MP, datorită tehnologiei nona-binning care combină nouă pixeli într-unul la nivel de senzor.

- tehnologia Space Zoom de pe Galaxy S20 foloseşte o combinaţie de zoom optic hibrid şi zoom cu rezoluţie superioară, ce include un zoom digital alimentat de inteligenţa artificială. Utilizaţi zoom de până la 30X pe Galaxy S20 şi S20+ sau folosiţi lentilele revoluţionare de pe S20 Ultra, care utilizează procesare multi-imagini, ce are la bază inteligenţa artificială, pentru a reduce pierderea de calitate a imaginii la niveluri ridicate de zoom, astfel încât utilizatorii să poată experimenta Super Rezolution Zoom până la 100X.

- funcţia de filmare Pro-Grade: Galaxy S20 permite înregistrare video în 8K. Chiar şi videoclipurile mişcate arată bine, mulţumită funcţiei Super Steady şi a stabilizării sale anti-rulare, cât şi a analizei de mişcare pe bază de inteligenţă artificială.

- muzică personalizată, bazată pe rutina voastră, datorită integrării Spotify în Bixby Routines. Cu Music Share, extindeţi conexiunea Bluetooth către un stereo din maşină sau un speaker prin dispozitivul Samsung.- apeluri video pe Google Duo; datorită 5G, Galaxy S20 îmbunătăţeşte experienţa de apeluri video printr-o integrare cu Google Duo, aducând noi funcţii Duo pe seria Galaxy S20. Acum puteţi accesa Duo pentru a începe un apel video şi pentru a vă bucura pentru prima dată de calitatea FHD. Google Duo este compatibil cu toate sistemele de operare, deci puteţi iniţia apeluri video cu oricine.

- YouTube în 5G; cu 5G poţi distribui videoclipurile 8K mult mai rapid şi mai bine. Samsung a încheiat un parteneriat cu YouTube, astfel încât să puteţi încărca videoclipurile 8K direct pe YouTube – iar datorită capacităţilor 5G integrate, ai viteze de încărcare super rapide.

 

-  Galaxy S20 cu un ecran de 120Hz va evolua excelent în jocuri. În primăvara acestui an, Microsoft, va lansa Forza Street în Galaxy Store, marcând o premieră – jocul va fi disponibil şi pe mobil. În combinaţie cu un procesor rapid, 12 GB RAM, sunet produs AKG şi un booster de gaming care funcţionează în background pentru a optimiza setările pentru performanţe maxime, Galaxy S20 oferă o experienţă de gaming solidă.

Galaxy S20 este protejat de Knox – platforma de securitate mobilă care protejează dispozitivul de la nivelul cipului până la nivelul software. Galaxy S20 are, de asemenea, un procesor nou, sigur, care protejează împotriva atacurilor bazate pe hardware.

Dispozitivele din seria Galaxy S20 vin cu baterii mari şi încărcătoare rapide de 25W, în timp ce S20 Ultra suportă şi încărcare 45W Super FastÎntreaga serie este echipată cu stocare standard (128 GB pentru S20; 128 GB, 256 GB şi 512 GB pentru Galaxy S20 + şi S20 Ultra).

DISPONIBILITATEA LUI GALAXY S20

Noile Galaxy vor fi disponibile în România, începând cu 13 martie 2020, într-o varietate de culori:

  • Galaxy S20: Cosmic Grey, Cloud Blue, Cloud Pink

  • Galaxy S20+: Cosmic Grey, Cloud Blue, Cosmic Black

  • Galaxy S20 Ultra: Cosmic Grey, Cosmic Black

 
Preţurile pentru Galaxy S20 încet de la 900 de euro, în vreme ce versiunea de bază a lui Galaxy S20+ (cu 5G) costă 1.100 de euro.
 

Specificaţii: Galaxy S20, Galaxy S20+ şi Galaxy S20 Ultra

 

Video

Format Redare Video
MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM

Audio

Stereo speakers şi căşti produse de AKG

Sunet surround cu tehnologie Dolby Atmos (Dolby Digital, Dolby Digital Plus inclus).

*Căşti: tip canal hibrid, unitate dinamică cu 2 căi

Format de redare audio

MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, APE, DSF, DFF

Autentificare

Tip Blocare: model, PIN, parolă
Tip de blocare biometrică: senzor de amprentă, recunoaşterea feţei

Senzori

Senzor Ultrasonic Fingerprint, Accelerometer, Barometer, Senzor Gyro, Senzor Geomagnetic, Senzor Hall, Senzor Proximity, Senzor RGB Light

Plată

NFC, MST

* Poate să difere în funcţie de piaţă, de transportator şi de furnizorii de servicii.


Reţea şi conectivitate

5G
5G Non-Standalone (NSA), 5G Standalone (SA), Sub6 / mmWave*, Dynamic Spectrum Sharing (DSS)
LTE
4x4 MIMO îmbunătăţit, până la 7CA, LAA, LTE Cat.20
Până la 2.0Gbps Download / până la 200Mbps Upload

Wi-Fi
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax 2.4G+5GHz, HE80, MIMO, 1024-QAM
Până la 1.2Gbps Download / Up to 1.2Gbps Upload

Bluetooth
Bluetooth® v 5.0 , ANT+, USB type-C, NFC, Location (GPS, Galileo, Glonass, BeiDou)


*S20 suportă numai Sub6

*LTE: LAA este doar pentru US

 

* Viteza reală poate varia în funcţie de ţară, transportator şi mediul de utilizare.

* Necesită conexiune optimă 5G. Viteza reală poate varia în funcţie de ţară, transportator şi mediul de utilizare.

* Acoperirile Galileo şi BeiDou pot fi limitate. Este posibil ca BeiDou să nu fie disponibil pentru anumite ţări.

OS

Android 10

Încărcare

Viteze îmbunătăţite de încărcare wireless cu încărcare wireless rapidă 2.0

Încărcare rapidă compatibilă cu fir şi fără fir

* Încărcare prin cablu compatibilă cu QC2.0 şi AFC

* Încărcare wireless compatibilă cu WPCWireless PowerShare

 

* Încărcare wireless rapidă 2.0 disponibilă în prezent cu suport pentru încărcător wireless, încărcare wireless Duo Pad şi alte dispozitive care acceptă încărcare wireless de 10W sau mai mult. Vândut separat. Viteza de încărcare reală poate varia în funcţie de utilizare, condiţii de încărcare şi alţi factori. Încărcătorul wireless necesită conexiune. Recomandaţi utilizarea cablului de încărcare şi / sau a adaptorului de călătorie pentru utilizarea unor articole terţe poate provoca daune la suportul de încărcare fără fir şi la încărcătorul wireless Duo Pad sau o scădere a vitezei de încărcare.

 

* Wireless PowerShare are disponibilitate limitată pe smartphone-urile Samsung sau alte mărci cu încărcare wireless Qi, precum Galaxy S20, S20+, S20 Ultra, Z Flip, Note10, Note10+, S10e, S10, S10+, Fold, S9, S9+, S8, S8+, S8 Active, S7, S7 edge, S7 Active, S6, S6 edge, S6 Active, S6 edge+, Note9, Note8, Note FE, Note5 şi accesorii precum Galaxy Watch Active2, Galaxy Watch Active, Gear Sport, Gear S3, Galaxy Watch, şi Galaxy Buds. Dacă puterea bateriei este mai mică de 30%, Wireless PowerShare poate să nu funcţioneze. Poate să nu funcţioneze cu anumite accesorii, huse, dispozitive de altă marcă sau cu unele accesorii Samsung. Serviciul poate afecta recepţia apelurilor sau serviciile de date, în funcţie de mediul reţelei.

 

 

* Valoarea standard testată în condiţii de laborator ale terţilor. Valoarea standard este valoarea medie estimată luând în considerare abaterea capacităţii bateriei dintre probele de baterii testate conform standardului IEC 61960. Capacitatea nominală (minimă) este de 3880mAh pentru Galaxy S20, 4370mAh pentru Galaxy S20+ şi 4855mAh pentru Galaxy S20 Ultra. Durata de viaţă reală a bateriei poate varia în funcţie de mediul reţelei, de tiparele de utilizare şi de alţi factori.

Baterie

4000mAh (standard)

4500mAh (standard)

5000mAh (standard)


Memorie Externă şi Card SIM

Model Single SIM: un Nano SIM şi un MicroSD slot (up to 1TB)

Model Dual SIM (Hybrid SIM slot): un Nano SIM şi un Nano SIM sau un MicroSD slot (up to 1TB)

 

* Cartela SIM vândută separat. Disponibilitatea Dual SIM poate varia în funcţie de ţară şi de transportator.

* Card microSD vândut separat. Disponibilitatea poate varia în funcţie de ţară şi producător.

* eSIM acceptat pentru modelele Galaxy S20, S20+, S20 Ultra. eSIM necesită un plan de servicii wireless şi vă permite să activaţi un plan de reţea mobilă fără utilizarea unui nano-SIM. Disponibilitatea eSIM poate varia în funcţie de ţară şi de transportator. Verificaţi cu operatorul dvs. dacă planul de reţea mobilă acceptă eSIM.

 


* Poate să difere în funcţie de model, culoare, piaţă şi transportator.

* Stocarea reală disponibilă poate varia în funcţie de software-ul preinstalat.

Memorie

5G
12GB RAM (LPDDR5) cu 128GB
stocare internă

LTE
8GB RAM (LPDDR5) cu 128GB
stocare internă

5G
12GB RAM (LPDDR5) cu 512GB
stocare internă
12GB RAM (LPDDR5) cu 256GB
stocare internă
12GB RAM (LPDDR5) cu 128GB
stocare internă

LTE
8GB RAM (LPDDR5) cu 128GB
stocare internă

5G/LTE
16GB RAM (LPDDR5) cu 512GB
stocare internă
12GB RAM (LPDDR5) cu 256GB
stocare internă
12GB RAM (LPDDR5) cu 128GB
stocare internă

AP

- 7㎚ 64-bit Procesor Octa-Core * 2.7㎓ (Viteza maximă a ceasului) + 2.5㎓ + 2㎓
- 7㎚ 64-bit Procesor Octa-Core * 2.8㎓ (Viteza maximă a ceasului) + 2.4㎓ + 1.8㎓
* Poate să difere în funcţie de piaţă şi de transportator.

Dimensiuni & Greutate

Dimensiuni: 151.7 x 69.1 x 7.9mm
Greutate: 163g

Dimensiuni: 161.9 x 73.7 x 7.8mm
Greutate: 186g

*Versiunea 5G mmwave cântăreşte 188g.

Dimensiuni: 166.9 x 76.0 x 8.8mm
Greutate: 220g

*Versiunea 5G mmwave cântăreşte 222g.

Camera

 

[Camera Frontală]
10MP, Dual Pixel AF, F2.2(80˚)

 

[Camera din spate]
Cameră triplă

Ultra Wide: *12MP, F2.2(120˚)

Wide-angle: *12MP, F1.8(79˚)
Super Speed Dual Pixel AF, OIS


Telephoto: *64MP, PDAF F2.0(76˚), OIS

[Camera Frontală]
10MP, Dual Pixel AF, F2.2(80˚)

 

[Camera din spate]
Camera Quad

Ultra Wide: *12MP, F2.2(120˚)

Wide-angle: *12MP, F1.8(79˚)
Super Speed Dual Pixel AF, OIS


Telephoto: *64MP, PDAF, F2.0(76˚), OIS

 

Camera DepthVision

[Camera Frontală]
40MP, PDAF, F2.2(80˚)

 

 

[Camera din spate]
Camera Quad

Ultra Wide: *12MP, F2.2(120˚)

Wide-angle: *108MP, F1.8(79˚)
PDAF, OIS


Telephoto: **48MP, PDAF, F3.5(24˚), OIS

 

Camera DepthVision

 

*Super Resolution Zoom include zoom digital, care poate provoca o deteriorare a imaginii.

** 48MP doar pentru zoom.

 

*Infinity-O Display: aproape fără margini, ecran frontal complet.

*Măsurată în diagonală, dimensiunea ecranului Galaxy S20 este de 6,2" în dreptunghiul complet şi de 6,1", luând în calcul şi colţurile rotunjite; Dimensiunea ecranului Galaxy S20+ este de 6,7" în dreptunghiul complet şi de 6,5", luând în calcul colţurile rotunjite; iar dimensiunea ecranului Galaxy S20 Ultra este de 6,9 ​" în dreptunghiul complet şi de 6,7", luând în calcul colţurile rotunjite; zona vizibilă efectivă este mai mică datorită colţurilor rotunjite şi a circumferinţei camerei.

* Rata de refresh a ecranului implicită este de 60Hz. Necesită o setare în prealabil a ecranului la rata de refresh de 120Hz.

Display

6.2-inch Quad HD+

Dynamic AMOLED 2X

Infinity-O Display (3200X1440)
HDR10+ certificat
120Hz suport de afişare

6.7-inch Quad HD+

Dynamic AMOLED 2X

Infinity-O Display (3200X1440)
HDR10+ certificat
120Hz support de afişare

6.9-inch Quad HD+

Dynamic AMOLED 2X

Infinity-O Display (3200X1440)
HDR10+ certificat
120Hz suport de afişare

 

Galaxy S20

Galaxy S20+

Galaxy S20 Ultra


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările