Mobile

articolul anterior articolul urmator

Samsung îţi face telefonul mai sigur cu noul cip de securitate

0
26 May 2020 19:27:30
Autor: George-Andrei Cristescu
CIp de securitate Samsung (S3FV9RR).
CIp de securitate Samsung (S3FV9RR).

Samsung a anunţat astăzi, 26 mai,  o soluţie de securitate completă şi autonomă, alcătuită dintr-un cip (S3FV9RR) Secure Element (SE) şi un software de securitate îmbunătăţit care oferă protecţie pentru servicii precum bootarea, stocarea izolată, plata mobilă şi alte aplicaţii.

Cel mai recent cip de securitate a primit certificarea din partea Common Criteria Evaluation Assurance (CC EAL) 6+, nivelul cel mai înalt nivel dobândit de o componentă mobilă.

Noua soluţie de securitate Samsung este un serviciu de securitate îmbunătăţit şi complet, care se bazează pe soluţia de primă generaţie (S3K250AF) anunţată în luna februarie. Aceasta oferă niveluri de protecţie mai ridicate decât CC EAL 5+, cu element securizat hardware certificat CC EAL 6+, S3FV9RR şi un software de securitate puternic. CC EAL 6+ este utilizat în rularea unor aplicaţii care îndeplinesc cele mai stricte cerinţe de securitate de pe piaţă, precum smartphone-urile premium, paşapoartele electronice şi portofelele hardware pentru criptomonede.

Cu o capacitate dublă de stocare securizată, noua soluţie de securitate permite, de asemenea, o rădăcină de încredere (RoT- root of trust) bazată pe componenta hardware, boot-ul securizat şi autentificarea dispozitivului care împinge securitatea mobilă la nivelul următor. În special pentru furnizori de servicii, producători şi organizaţii, autentificarea în condiţii optime a dispozitivului este îmbunătăţită prin RoT atunci când rulează aplicaţii proprii pe un dispozitiv mobil. Odată cu iniţierea bootloader-lui, este activat un lanţ de încredere prin care fiecare firmware cu chei aprobate este validat secvenţial. Acest proces securizat de bootare este gestionat de RoT, protejând dispozitivul împotriva eventualelor atacuri rău intenţionate sau actualizări software neautorizate.

Noua soluţie de securitate autonomă poate funcţiona independent de performanţele de securitate ale procesorului principal al dispozitivului. Acest lucru face ca soluţia să fie extrem de versatilă, extinzând capacităţile de securitate ale dispozitivelor mobile, ale aplicaţiilor IoT şi ale altor dispozitive la toate nivelurile de performanţă. În plus, producătorii se pot asigura de faptul că dispozitivele produse in alte locatii dispun doar de firmware autorizat. Soluţia îndeplineşte, de asemenea, cerinţele modulului de securitate hardware pentru operaţiunile criptografice prezentate printr-o versiune viitoare a sistemului de operare mobil.

Noua soluţie de securitate Samsung, S3FV9RR, va fi disponibilă în al treilea trimestru al acestui an.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii