Sfârşitul unui mit? Cum te afectează, de fapt, radiaţiile emise de telefoanele mobile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poate una dintre cele mai răspândite teorii referitoare la telefoanele mobile este legată strâns de nocivitatea radiaţiilor emise de acestea. Încă dinn anii '70, de la apariţia primului Motorola, oamenii au fost sceptici cu privire la eventualele efecte negative pe care telefoanele le pot avea pentru oameni.

Atunci când industria a evoluat şi mai mult, iar telefoanele tradiţionale au fost înlocuite de smartphone-uri, frica a fost şi mai mare faţă de radiaţiile pe care corpul uman ar trebui să le suporte, mai ales cele survenite de la conexiunile de date 2G şi 3G. Însă toate aceste temeri au fost potolite de către cercetătorii de la Institutul Naţional de Sănătate din Statele Unite ale Americii.

Aceştia au publicat un studiu din care reiese că radiaţiile emise de smartphone-urile din ziua de azi nu sunt chiar nocive pentru oameni. Ba mai mult, pentru testare, mai mulţi cobai au fost bombardaţi cu tipul respectiv de radiaţii iar rezultatele negative au întârziat să apară, chiar şi atunci când s-au folosit nivele exagerate de raze despre care se presupunea ca ar fi nocive.

Un lucru şi mai interesant este faptul că şoarecii bombardaţi cu radiaţii au trăit chiar mai mult decât cei care nu au fost supuşi unui astfel de tratament. Testele nu s-au terminat încă, urmând a fi supusă examinării şi tehnologia 4G, existentă în acest moment pe majoritatea smartphone-urilor. Însă oamenii de ştiinţă dau asigurări că nivelul scăzut de radiaţii emis de smartphone-urile din ziua de azi este inofensiv.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite