Mobile

articolul anterior articolul urmator

Sony anunţă lansarea lui Xperia 1 II, primul său smartphone 5G

0
24 Feb 2020 13:25:11
Autor: Andrei Brînduşescu

Dispozitivul va aduce pe camerele sale foto aceeaşi tehnologie găsită pe aparatele profesioniste Alpha, de la Sony.

Sony a anunţat astăzi smartphone-ul care va purta probabil cel mai complicat nume din 2020: Xperia 1 II. Odată ce treci peste această denumire însă, vei descoperi un dispozitiv proiectat să ofere performanţă, prin încorporarea unor tehnologii de top din portofoliul Sony, precum:

  • Fotografiere în rafală la 20 de cadre pe secundă, într-un sistem cu 60 de calcule AF/AE3 pe secundă, inspirat de camerele Sony Alpha cu lentile interschimbabile.
  • Creator mode şi funcţia de înregistrare cinematică Cinematography Pro, oferită de CineAlta, soluţie profesională Sony dedicată diviziei de business.
  • Procesor de tip X1 dedicat sectorului mobile, realizat pe baza tehnologiei care se regăseşte pe gama de televizoare BRAVIA.

Focus pe fotografie

Modelul este primul dispozitiv din lume cu tracking continuu AF/AE pentru fotografiere rapidă la maximum 20 de cadre pe secundă, extrem de util mai ales în fotografierea de mare precizie a subiecţilor aflaţi în mişcare.

De asemenea, Sony aduce şi funcţia Real-time Eye AF pe Xperia 1 II, aceasta ajutând la realizarea imaginilor de tip portret, prin focalizarea pe ochii subiectului (fie el om, sau animal).

Sistemul cu trei camere foto oferă o versatilitate uimitoare, datorită lentilelor cu trei distanţe focale diferite: 16mm/24mm/70mm. Noua tehnologie Alpha Photography Pro aduce o interfaţă dedicată utilizatorului aliniată cu cea obişnuită pentru fotografii Alpha, asigurând control manual al diferitelor setări.

Modul Cinematography Pro, inspirat de CineAlta, suportă fotografierea cinematică HDR high frame pe 10 biţi, la 120 de cadre pe secundă şi calitate 2K, înregistrarea cinematică 21:9 4K HDR la 24/25/30/60fps.

Baterie şi performanţă

La capitolul baterie, Xperia 1 II plusează faţă de predecesorul său până la 4000mAh, având funcţie de încărcare rapidă, ce permite alimentarea până la 50% în 30 de minute. Telefoanele Sony au şi funcţia Battery Care, cu algoritmi de inteligenţă artificială, care se adaptează rutinei personale a fiecărui utilizator.

Xperia 1 II nu vine cu ecran de 90Hz, însă are o tehnologie de reducere a blur-ului în timpul mişcării cu ajutorul căreia echivalează acest aspect. Experienţa de vizionare va fi asemănătoare cu cea de pe Xperia 1, datorită ecranului înalt, de tip OLED 4K în format 21:9, de 6,5 inci. Sunetul este Dolby Atmos, realizat în colaborare cu divizia de filme a Sony.

Şi gaming-ul primeşte mai multă atenţie pe Xperia 1 II. Utilizatorii vor avea posibilitatea de a se conecta direct la controllerul wireless DualShock4 de la PlayStation 4, şi vor avea parte de o experienţă optimizată Call of Duty: Mobile datorită colaborării Sony cu Qualcomm Snapdragon Elite Gaming şi a noului procesor 5G Snapdragon 865.

Xperia 1 II are rezistenţă la umezeală, conform standardului IP65/68 şi este acoperit de sticlă Corning Gorilla Glass 6, calităţi ce fac din acest model un telefon rezistent.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările