Mobile

articolul anterior articolul urmator

Sony a prezentat Xperia 1 III şi Xperia 5 III, modele smartphone flagship cu funcţii speciale dedicate fotografiei

0
14 Apr 2021 13:30:57
Autor: George-Andrei Cristescu
Sony Xperia 1 III
Sony Xperia 1 III

Sony a prezentat astăzi, 14 aprilie, în cadrul unui eveniment online, două noi modele de terminale smartphone flagship,  Xperia 1 III şi Xperia 5 III.

Cele mai importante noi funcţionalităţi ale Xperia 1 şi Xperia 5  sunt:

 • Primul smartphone din lume cu teleobiectiv variabil asociat cu un senzor dual PD
 • Real-time Eye AF pentru fotografierea oamenilor şi a animalelor, funcţia Real-time Tracking recent introdusă şi autofocalizare rapidă şi precisă
 • Mod de fotografiere în rafală la 20 de cadre pe secundă (FPS) cu reducerea zgomotului în condiţii de iluminare scăzută, datorită procesului BIONZ X™
 • Noua tehnologie AI super resolution zoom
 • Funcţionalitatea îmbunătăţită Photography Pro – acum echipată şi cu un „Basic Mode”
 • Primul smartphone din lume cu ecran 4K HDR cu o rată de refresh de 120Hz protejat cu Gorilla Glass Victus
 • Difuzoare stereo îmbunătăţite, având o gamă de sunete mai ample – acum cu 40% mai puternice decât modelul anterior
 • Caracteristici Game Enhancer noi şi îmbunătăţite – inclusiv un nou egalizator audio, un microfon V.C. optimizat şi funcţie de înregistrare la frecvenţă mare
 • Primul smartphone din lume care reproduce sunet 360 Reality Audio, aşa cum artistul care a înregistrat melodia în studio a intenţionat să se audă
 • Adăugarea noii funcţii 360 Spatial Sound – pentru o experienţă de audiţie imersivă
 • Platforma Mobilă Qualcomm Snapdragon 888 5G
 • Autonomie îmbunătăţită a bateriei (4500mAh) şi posibilitatea de a se încărca până la 50% din capacitate în 30 de minute cu încărcătorul inclus de 30W – dar şi o durată de viaţă a batieriei extinsă, de până la trei ani.
 

Xperia 1 III şi Xperia 5 III au fost dezvoltate în colaborare cu inginerii din spatele seriei de camera Alpha şi oferă autofocalizare automată continuă, rapidă şi precisă, indiferent de obiectivul folosit, dar şi funcţia Real-time Eye AF. Pentru Xperia 5 III a fost încorporată şi tehnologia de urmărire a obiectelor, permiţându-le fotografilor să surprindă fotografii precise ale subiecţilor aflaţi în mişcare într-o mare varietate de scenarii.

Xperia 1 III oferă funcţiea Real-time Tracking, care le permite utilizatorilor să fotografieze cei mai dificili subiecţi aflaţi în mişcare cu focalizare precisă. Utilizând algoritmii bazaţi pe inteligenţa artificială şi senzorul 3D iToF pentru măsurarea distanţei, funcţia Real-time Tracking poate detecta şi se poate concentra cu precizie pe un subiect, continuând să-l urmărească chiar dacă acesta iese, temporar, din câmpul vizual. 

Ambele modele oferă autofocalizare continuă cu 60 de calcule AF/AE pe secundă – permiţându-le utilizatorilor să fotografieze şi să stocheze 20 de fotografii (20 de cadre pe secundă - FPS) cu precizie ridicată, focalizare clară şi expunere optimizată. Procesorul de imagine BIONZ X le permite utilizatorilor, pentru prima dată, să fotografieze în modul rafală în condiţii de luminozitate scăzută, oferind rezultate cu reducerea zgomotului din imagine.

O caracteristică a ambele modele este faptul că reprezintă primele telefoane din lume cu teleobiectiv variabil asociat cu un senzor Dual PD care atinge o distanţă focală de până la 105mm – completată de autofocalizarea rapidă datorită senzorului Dual PDAF. 

Fotografii au parte de distanţe focale de 16mm, 24mm, 70mm şi 105mm pentru realizarea de peisaje, portrete sau imagini cu animale. Ambele modele continuă să fie dotate cu optica ZEISS calibrată special pentru smartphone-ul Xperia. Coating-ul ZEISS contribuie la realizarea unor imagini contrastante, cu reducerea reflexiilor.

Pentru ambele modele este disponibilă un nou tip de husă antibacteriană Style Cover. Carcasele sunt prevăzute cu un stativ încorporat pentru a susţine amplasarea pe orizontală şi pentru a oferi o experienţă de vizionare confortabilă. Acestea sunt, de asemenea, acoperite cu un material anti-bacterian, care are o rată de protecţie de până la 99.9% - prevenind răspândirea bacteriilor şi facilitând menţinerea curăţeniei.  

Sony Xperia 5 III

Este disponibil, de asemenea, şi un încărcător compact de 30W, care dispune de alimentare USB-C. Proiectat pentru protecţie la supraîncălzire, acest încărcător nou este certificat cu suport PPS (Programmable Power Supply) pentru a reduce impactul termic.

Xperia 1 III va fi disponibil în variantele de culoare negru şi violet şi va fi livrat cu Android 11 începând din vara anului 2021.  

Xperia 5 III va fi disponibil în variantele de culoare negru şi verde  şi va fi livrat cu Android 11 începând din vara anului 2021.

Evenimentul de lansare poate fi vizionat integral aici.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările