Mobile

articolul anterior articolul urmator

SUA ar putea pedepsi Germania dacă foloseşte tehnologie Huawei

0
12 Mar 2019 12:48:40
Autor: Andrei Brînduşescu

Guvernul din Washington face presiuni asupra aliaţilor săi, încercând să îi determine să renunţe la tehnologia gigantului chinez.

Conflictul dintre SUA şi Huawei continuă. După ce a fost dat în judecată de compania din China pentru restricţii impuse asupra produselor sale, guvernul american a început să îşi avertizeze aliaţii să nu mai folosească tehnologii ale acesteia.

Wall Street Journal anunţă că ambasadorul Statelor Unite în Germania, Richard Grenell, a scris o scrisoare ministrului economiei germane, în care îl avertizează că SUA va limita numărul de informaţii pe care le va oferi statului german, în cazul în care aceştia vor permite companiilor chineze precum Huawei să participe la construirea reţelelor 5G.

În scrisoare, Grenell menţionează faptul că aceste companii sunt un risc pentru securitatea naţională.

Germania este deja pregătită să pună în practică anumite măsuri pentru a se asigura că firmele din China nu vor reprezenta un pericol, precum inspecţii de cod şi supravegherea persoanelor care se vor ocupa de reţelele 5G.

Dacă Germania nu va ţine cont de acest avertisment şi SUA va decide să limiteze informaţiile pe care le oferă, acest lucru ar putea avea ramificaţii semnificative asupra altor ţări care au permis deja folosirea echipamentului chinez în anumite porţiuni ale reţelei, precum Marea Britanie.

Avertismentul ar putea duce şi la un blocaj pentru companiile chineze, din simpla frică de a nu pierde informaţii de securitate vitale, notează engadget.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii