Mobile

articolul anterior articolul urmator

Telekom Banking a anunţat noi opţiuni pentru platforma Schimb Valutar Online şi lansarea aplicaţiei de mobil

0
17 Apr 2021 14:06:00
Autor: George-Andrei Cristescu
Aplicaţia Telekom Bank, Schimb Valutar Online - Online Currency Exchange.
Aplicaţia Telekom Bank, Schimb Valutar Online - Online Currency Exchange.

Telekom Banking, proiect dezvoltat în parteneriat între Telekom România şi Alior Bank din Polonia, a anunţat noi functionalităţi pentru platforma de tranzacţionare valutară Schimb Valutar Online, înregistrarea clienţilor 100% online şi lansarea aplicaţiei de mobil.

Înregistrarea 100% online în platformă se face verificând identitatea clienţilor prin video selfie.

Platforma Schimb Valutar Online (Online Currency Exchange) oferă posibilitatea de a efectua schimburi 24/7 la cursuri actualizate în timp real, şi nu la un curs de referinţă, dar şi un pachet de produse şi servicii pentru administrarea fondurilor în valută. Platforma Schimb Valutar Online funcţionează independent de restul produselor şi serviciilor incluse în oferta Telekom Banking şi se adresează în special clienţilor interesaţi de operaţiuni de tranzacţionare valutară, fără condiţii de încasare a salariului sau accesarea unui pachet de cont curent.  

Platforma Schimb Valutar Online oferă clienţilor o experienţă 100% online pentru deschiderea conturilor în valută, pentru tranzacţionare valutară în principalele 10 valute şi, ulterior, pentru utilizarea sumelor rezultate din schimburile valutare, prin efectuarea de transferuri sau operaţiuni cu carduri valutare. Fondurile din conturile deschise prin platforma Schimb Valutar Online sunt garantate în limita a 100.000 euro de Fondul de Garantare a Depozitelor din Polonia.

Înregistrarea online în platformă presupune câţiva paşi simpli, putând fi realizaţi de oriunde şi la orice oră, accesând site-ul schimb.telekombanking.ro de pe un computer sau laptop. 

Pentru clienţii Telekom Banking, procesul de înregistrare este simplificat, în timp ce clienţii noi au nevoie de cartea de identitate şi de un al doilea document de identificare (spre exemplu, paşaportul, carnetul de conducere etc.) pentru a le încărca în platformă. Ulterior, persoana care se înregistrează va primi pe telefonul mobil un link pentru încărcarea unui video selfie de câteva secunde, în vederea verificării identităţii sale de către bancă. Soluţia aparţine Onfido, o companie fintech care oferă tehnologie pentru verificarea identităţii utilizatorilor prin intermediul smartphone-urilor.

După înregistrare, clienţii pot accesa platforma Schimb Valutar Online prin aplicaţia de mobil disponibilă gratuit în AppStore şi Google Play. Pentru accesul în aplicaţie şi autorizarea operaţiunilor, clienţii pot opta pentru metodele cu elemente biometrice (amprentă sau recunoaştere facială).

Utilizatorii Schimb Valutar Online pot programa schimburi valutare automate la nivelul cursului de schimb la care doresc să se efectueze tranzacţia, la o anumită dată şi oră, sau cu o anumită frecvenţă. Platforma permite şi efectuarea de schimburi valutare directe între valutele EUR, USD, CHF şi GBP. Utilizatorii pot să-şi seteze alerte pentru a fi anunţaţi atunci când cursul de schimb atinge o anumită valoare şi pot efectua schimburi valutare, chiar dacă la momentul iniţierii tranzacţiei nu au fonduri suficiente, accesând opţiunea “rezervă curs valutar”. Pentru aceasta este necesar să aibă în cont cel puţin 5% din suma tranzacţiei, urmând ca în maximum două zile să asigure diferenţa necesară pentru finalizarea tranzacţiei.

Prin intermediul platformei Schimb Valutar Online clienţii pot transfera gratuit sumele tranzacţionate, indiferent de valută, oriunde în lume, iar către alţi utilizatori ai platformei pot trimite sau solicita bani uşor şi rapid, direct către numărul lor de telefon sau adresa de e-mail. Clienţii pot solicita carduri în EUR, USD şi GBP fără comisioane de emitere şi administrare, care le sunt livrate gratuit prin curier, oriunde în România, iar prima retragere de numerar din lună este gratuită, de oriunde din lume, indiferent de valoare. Utilizarea platformei este, de asemenea, gratuită.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările