Mobile

articolul anterior articolul urmator

Trucuri pentru fotografii cu smartphone-ul de la un fotograf Hasselblad, care foloseşte seria OnePlus 9

0
1 May 2021 15:56:44
Autor: George-Andrei Cristescu
Fotografie realizata de Julius Hirtzberger cu OnePlus 9.
Fotografie realizata de Julius Hirtzberger cu OnePlus 9.

Seria OnePlus 9 dezvoltată în parteneriat cu suedezii de la Hasselblad, lansată în martie 2021, a venit cu îmbunătăţiri semnificative pe partea de foto-video.

Pentru a-i inspira pe utilizatori, fotograful Hasselblad, Julius Hirtzberger, stabilit la Viena, a creat un ghid cu secretele sale ca fotograf profesionist pentru comunitatea OnePlus.

Sfaturile lui Julius Hirtzberger, fotograf profesionist Hasselblad, cu numeroase premii la activ:

 • Chiar dacă este tentant, evită să faci fotografiile care au mai fost făcute de alţii de un milion de ori înaintea ta. Explorează lumea şi foloseşte fotografia ca pe un mod de original de exprimare.
 • Nu trebuie să călătoreşti în toate colţurile lumii pentru a descoperi ceva spectaculos. Mediul tău natural îţi poate oferi oricând noi perspective. Reexaminează zonele cunoscute ţie într-un mod critic; s-ar putea să descoperi detalii uimitoare.
 • Regulile sunt făcute pentru a fi încălcate, însă pentru a le încălca trebuie ca înainte de toate să le înveţi. Foloseşte grila viewfinderului tău; învaţă ce reprezintă regula sferturilor, raportul de aur şi regula spiralei lui Fibonacci în ceea ce priveşte compoziţia.
 • Pentru mai multă profunzime a imaginilor, caută acele linii puternice. Acestea pot fi drumuri, garduri, scări, pereţi – orice element care poate atrage atenţia privitorului spre zona de interes.
 • În loc să faci tot timpul poze apăsând pe butonul de declanşare instantanee, poţi explora setările camerei pe care o utilizezi. Pro Mode te ajută foarte mult să explorezi noi tehnici şi stiluri de fotografie pe care în mod normal le-ai trece cu vederea. Spre exemplu:
  • Pentru a regla temperatura de culoare a fotografiei, Modul Pro permite reglarea manuală a balansului de alb. Acest lucru poate crea instantaneu senzaţia de cald sau rece.
  • Cu modul Pro, puteţi pune focusul pe o zonă şi expunerea pe alta. Acest truc este deosebit de util pentru crearea de portrete de impact. De exemplu, dacă subiectul dvs. se află într-un mediu întunecat şi priveşte spre o zonă luminoasă, vă permite să vă menţineţi punctul focal, dar să creaţi o scenă cu contrast dramatic.
  • Puteţi activa focalizarea manuală, astfel încât să puteţi obţine linii de vârf portocaliu pentru a vedea clar unde este focalizarea şi apoi pentru a obţine cel mai bun rezultat al imaginii pe care doriţi să o capturaţi.
  • Expunerea corectă este extrem de importantă în fotografie pentru a păstra toate informaţiile disponibile într-o scenă. Utilizarea histogramei, pe care o puteţi găsi în partea de sus a interfeţei de utilizare în modul Pro, vă ajută să obţineţi expunerea corectă la fotografii.

 


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările