Mobile

articolul anterior articolul urmator

Un malware poate infecta iPhone-urile fără acţiunea utilizatorului

1
20 Jul 2021 08:47:27
Autor: News.ro
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Dacă, în general, infectarea cu malware intervine în urma accesării unui site prin click-ul pe un link, o companie israeliană a creat un software de spionaj care infectează iPhone-urile independent de ceea ce face utilizatorul.

O controversată companie israeliană, NSO Group, cunoscută pentru instrumentele de hacking pe care le creează, a dezvoltat un malware extrem de sofisticat, care poate infecta smartphone-urile Apple fără a avea nevoie de acţiunea utilizatorului.

Numit Pegasus, software-ul furnizează atacatorului acces la numeroase informaţii stocate pe iPhone, de la mesaje şi e-mail-uri, la microfon şi camera foto.

O recentă investigaţie realizată de  Amnesty International, a arătat că software-ul dezvoltat de NSO Group a fost folosit de clienţii companiei pentru a “sparge” cel puţin 50.000 de telefoane. Au fost vizaţi, în special, activişti pentru drepturile omului şi jurnalişti.

Asta în ciuda faptului că NSO Group a spus întotdeaun că va avea grijă ca software-ul pe care-l vinde să fie folosit doar pentru prinderea teroriştilor, a traficanţilor de droguri şi pentru alte infracţiuni grave.

Apple a emis un comunicat prin care condamnă campania de hacking cu Pegasus, însă, deocamdată, nu există un patch care să repare vulnerabilitatea.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Rrdde
20.07.2021, 11:48:56

nu am nimic de ascuns, pot sa citeasca ce mailuri doresc si sa vada ce poze doresc. Parolele la conturile bancare nu le pot afla din telefon, deci, hai la "hackerit". Nu inteleg ce atata discutii... doar cei care au ceva de ascuns sunt deranjati de "spioni". Iar informatiile sensibile....mai intalniti-va oameni buni si in persoana, si mai scrieti si pe hartie ! Sa vedeti cum mor hackerii de foame!

Modifică Setările