Mobile

articolul anterior articolul urmator

Vânzările de smartphone-uri, în cădere liberă: februarie a înregistrat cea mai mare scădere din istorie

2
23 Mar 2020 18:08:10
Autor: Andrei Brînduşescu

Industria telefoanelor mobile este puternic afectată de pandemia cauzată de noul coronavirus, conform cifrelor de vânzări din luna trecută.

Doar 61,8 milioane de dispozitive au fost vândute în februarie 2020, o scădere de 38% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Aceasta este cel mai mare declin din istoria pieţei de smartphone-uri.

Epidemia de coronavirus a afectat într-un mod major producătorii de smartphone-uri, atât la nivelul producţiei, cât şi al vânzărilor.

”Cererea de dispozitive a coborât drastic în Asia luna trecută, din cauza epidemiei COVID-19, iar aceasta a afectat ulterior întreaga lume” spune Linda Sui, director de analiză strategică, citată de techradar. ”Unele fabrici asiatice nu au putut fabrica smartphone-uri, iar mulţi consumatori nu au putut sau nu au vrut să viziteze magazinele fizice pentru a cumpăra noi device-uri”, adaugă ea.

Deşi situaţia începe să revină la normal în China şi alte părţi ale Asiei, acolo unde fabricile vor putea lucra din nou la capacitatea lor maximă, răspândirea virusului în Europa şi America de Nord a dus la apariţia stării de urgenţă în aproape toate ţările din aceste regiuni şi închiderea mai multor afaceri. Astfel, este de aşteptat ca trendul vânzărilor slabe să continue pentru cel puţin alte câteva luni.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Tomescu Tom
23.03.2020, 18:16:20

Cu banii dați pe un telefon șmecher ...mănânci câteva luni ... Soo .. ?

+3 (3 voturi)
Stefan din Nord
23.03.2020, 19:36:33

Si vanzarile de masini vor avea acelasi trend descrescator Oamenii se vor limita la necesitatile de baza si vor lasa balta cumparaturile neesentiale

+2 (2 voturi)