VIDEO Ce probleme are iPhone 5 în România şi ce opţiuni nu merg la noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
HTC şi Samsung vor să dea în judecată Apple FOTO Reuters
HTC şi Samsung vor să dea în judecată Apple FOTO Reuters

HTC şi Samsung par a dori să-şi îndeplinească promisiunile beligerante faţă de Apple. Ambii producători au spus că vor da în judecată compania americană dacă vor lansa un telefon care să aibă conectivitate de tip LTE.

După cum scrie site-ul ubergizmo.com, Samsung a anunţat încă de acum câteva zile că sunt pregătiţi să se lanseze într-un nou război juridic. De asemenea, HTC a prezentat cazul Comisiei Internaţionale de Schimb din Statele Unite ale Americii. 

Audierile preliminare ar putea începe curând, mai ales că data de lansare a telefonului se apropie. Deci HTC şi Samsung ar trebui să treacă la acţiune înainte de 21 septembrie. 

Probleme în România? 

Conectivitatea nouă pentru internet poate fi o problemă nu numai la nivel legal, ci şi în cazul României, după cum au descoperit jurnaliştii de la go4it.ro

Potrivit acestora, varianta de LTE de pe iPhone 5 nu este compatibilă cu viitoarele frecvenţe care vor fi eliberate în România după licitaţia organizată de Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii. 

Noul iPhone a adus un modul LTE care foloseşte un cip Qualcomm MDM 9615 care oferă suport pentru o serie de benzi de frecvenţă. Momentan au fost anunţate frecvenţele pentru primele ţări în care vor intra. Acestea sunt benzile 1, 3, 4, 5, 13, 17 şi 25. Poate nu vă spun nimic cifrele, dar frecvenţele care contează sunt cele GSM, 1, 3, 4, 5 şi 17, care sunt de fapt de 2.100 Mhz, 1.800 Mhz, 850 Mhz şi 700 Mhz. 

ANCOM a scos la licitaţie benzi de 800 Mhz, 900 Mhz şi 1.800 Mhz, ultima fiind singura compatibilă cu iPhone 5. Cu toate acestea, frecvenţa de 2.600 de Mhz a fost ignorată, iar acest lucru ar putea fi o dezamăgire pentru clienţii companiei. 

Momentan, banda de 1.800 de Mhz este folosită în special de Orange şi Vodafone în România, dar pachetele de frecvenţe vor fi alocate după terminarea licitaţiei de la ANCOM. 

Ce funcţionează la noi în ţară?

Apple a introdus câteva opţiuni noi odată cu sistemul de operare iOS 6. Noile hărţi au fost modificate şi nu se mai bazează pe Google Maps, ci pe o reprezentare vectorială realizată de Apple cu ajutorul TomTom. Asistentul personal Siri a fost îmbunătăţit, iar acesta acţionează din ce în ce mai mult ca o inteligenţă artificială, fiind integrat cu Facebook şi Twitter. 

Cuvinte frumoase nu? Dar nu toate sunt disponibile la noi în ţară, conform informaţiilor oficiale oferite de către Apple pe site-ul lor. 

Modulul standard de hărţi va fi disponibil la noi în ţară, la fel ca şi imaginile din satelit şi indicarea direcţiei. Un lucru îmbucurător este şi faptul că navigaţia turn-by-turn, adică cea care oferă indicaţii înainte de fiecare schimbare de direcţie va funcţiona şi la noi în ţară. 

Clădirile tridimensionale sunt disponibile în Statele Unite ale Americii, iar România nu va avea informaţii despre trafic şi căutare locală. 

Siri este complet inutil la noi în ţară. Nu oferă informaţii despre rezultatele sportive. În Europa doar Germania, Marea Britanie, Italia, Spania, Italia şi Elveţia au suport pentru Siri. Twitter şi Facebook integrate cu Siri nu funcţionează, nu vom putea căuta, nu primim informaţii despre restaurante. Analizaţi opţiunea City Lens de pe Nokia şi veţi vedea că e mult mai bună. 

La nivelul noului magazin online, iTunes, acesta va fi disponibil pentru români doar în materie de muzică. Filmele, serialele şi alte opţiuni nu vor fi disponibile. 

Urmăriţi aici întregul eveniment Apple de la San Francisco   

Se pare că Apple a minţit. iPhone 5 nu este cel mai subţire din lume, deşi acest lucru a fost menţionat de foarte puţine ori. Reprezentanţii companiei au alternat între „cel mai subţire telefon Apple“ sau „cel mai subţire telefon din lume“. 

Urmăriţi video-ul în tab-ul din partea superioară a articolului. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite