Mobile

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Cât de rezistentă este „cea mai dură sticlă de pe un smartphone“

2
23 Sep 2019 13:16:51
Autor: Andrei Brînduşescu
Captura via YouTube
Captura via YouTube

În cadrul evenimentului de lansare al iPhone 11, Apple s-a lăudat cu durabilitatea sticlei din care este fabricat acesta, numind-o ”cea mai dură sticlă de pe un smartphone”. Aşadar, era firesc să vedem primele teste de durabilitate, imediat ce telefonul a fost lansat.

Primele teste de durabilitate realizate pe iPhone 11 Pro şi iPhone 11 Pro Max au verificat cât de bine rezistă telefoanele la căzături pe asfalt, de la o distanţă de peste trei metri.

Realizatorii acestor încercări au fost cei de la Tom’s Guide, precum şi creatorul de conţinut EverythingApplePro. Rezultatul celor de la Tom’s Guide a fost dezamăgitor, telefonul fiind spart de la prima căzătură, însă EverythingApplePro a avut mai mult noroc, ambele telefoane Pro reuşind să reziste la 8 căzături până ca sticla să se spargă.

Căzătura de la un metru înălţime ”a provocat daune serioase ecranului”


Mark Spoonauer de la Tom’s Guide a notat că prima căzătură a telefonului, de la aproximativ un metru înălţime, ”a provocat daune serioase ecranului”, un lucru dezamăgitor, ţinând cont că iPhone XS-ul din generaţia anterioară nu a cedat decât după căzătura de la 3,3 metri.

”Am observat o crăpătură care s-a format din colţul din stânga sus, pe diagonală, până la colţul din dreapta jos al ecranului OLED de 5,8 inci” a scris Spoonauer.

O căzătură pe spate nu a provocat daune telefonului, însă cea de-a doua, realizată de la înălţimea umărului, a spart sticla de pe spate şi a provocat daune părţii frontale. Anul acesta, Apple oferă şi carcase simple, prin care se poate vedea în continuare designul telefonului, oferindu-i şi puţină protecţie în plus.

Testul unui youtuber, mai apropiat de menţiunile celor de la Apple


Youtuber-ul EverythingApplePro a realizat teste de durabilitate pe iPhone 11 Pro şi iPhone 11 Pro Max, iar rezultatele sale au fost mult mai bune decât cele obţinute de Spoonauer.

După 8 căzături de la diferite înălţimi, ambele telefoane au supravieţuit fără ca sticla să se spargă. După o căzătură de la 3 metri, cadrul realizat din oţel inoxidabil a înregistrat pagube, însă sticla a rămas intactă.

Abia la cea de-a două rundă de căzături de la 3 metri, display-ul de pe iPhone 11 Pro s-a spart, iar sticla de pe spatele lui iPhone 11 Pro Max a fost distrusă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

geek-a-contra
23.09.2019, 15:07:29

nea brindusescu, "duritatea" sticlei ( a oricarei sticle, inclusiv cea de la ochelari si de la recipientii cu bere...) se refera la capacitatea de a rezista la zgiriere (chei, monede din buzunar, nisip, etc...), nu la soc. ptr testare la lovire / cadere (drop test) se aplica alte norme si caracteristici. si chiar ptr testele de cadere, sint clar definite si in general se refera la caderi "normale", de obicei de la 1-1.2m, sub diverse unghiuri pe tipuri de suprafete. uite un exemplu de test militar https://www.digitaltrends.com/mobile/phone-cases-military-drop-test-standards/ https://www.digitaltrends.com/mobile/phone-cases-military-drop-test-standards/ testari alea fanteziste de la 3m nu sint acoperite de normative si tin de neglijenta grava ptr care producatorii nu pot fi responsabili. atunci de ce nu teste ptr scaparea intr-o prapastie de 1000 de metri?

+1 (1 vot)
spaima vitelor
23.09.2019, 18:04:02

or fi mai bune alea chinezesti, chiar daca cu ele stie tot despre tine Partidul Comunist Chinez (din China)????

+1 (1 vot)