Mobile

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Samsung Galaxy Note 4 - un smartphone împins la maximum

0
29 Dec 2014 16:10:36
Laboratorul Darwin
Samsung Galaxy Note 4
Samsung Galaxy Note 4

Trendul telefoanelor mari a intrat destul de tare în inimile consumatorilor. Totuşi veteranul acestei idei continuă să meargă pe conceptul unui mini calculator de buzunar. Astăzi il avem pe Samsung  Galaxy Note 4,  a patra generaţie a primului phablet aparut pe piaţă, care nu s-a obosit să demonstreze şi utilitatea unui ecran atât de  mare.

Cel mai dezamăgitor lucru pe care îl avea Note 3 de anul trecut era exteriorul. În întregime de plastic, pe margini unul vopsit în culoarea aluminiului, pe spate în textură de piele cu o cusătură fake şi care dădea o senzaţie foarte stranie, iar peste câteva luni mulţi auzeau scârţâeturi în întreg telefonul. Anul ăsta nu avem schimbări radicale, dar ceea ce s-a făcut, a fost spre bine. Acum metalul înconjoară întreg telefonul, iar diferenţa se simte al naibii de tare.

Note 4  este mai greuşor, mai bine asamblat, butoane la fel, plăcute,  iar pe lateral metalul este vopsit în culoarea telefonului, o alegere aşa, mai deosebită, poate nu prea la varianta roz.

Pe spate avem în continuare plastic texturat sub piele, dar care de data asta este un soft touch, textura încă  sub semnul întrebării, dar la atingere măcar e plăcută. Tot aici a fost mutat şi speaker-ul, ce-i drept nu are cea mai ideală poziţionare.

În general toată ideea seriei Note se bazează pe câteva criterii care se îmbunătăţesc cu fiecare an: Baterie, Display, putere maximă şi multitasking. 

Urmăriţi episodul de astăzi al Laboratorului Darwin în clipul de mai jos. Pentru toate detalii tehnice, citiţi şi după el. 

Autonomia lui Note 4 este ceva unic. Pe lângă faptul că avem o baterie mare (3220mAh), mai e şi detaşabilă. Poţi să ai una de rezervă cu tine, ai schimbat-o şi TADAM! mai ai 2 zile de lucru. Încă un mare avantaj este şi acest quick charger, care poate încărca o baterie atât de mare, pe jumate, în doar 30 de minute. Iar dacă situaţia e critică există ultra-power saving mode-ul.

Toate aceste performanţe trebuie apreciate şi pentru că această baterie ţine aprins un Quad HD display! Aici avem unul de 5,7 inch, aşa cum ne-a obişnuit Samsung, de tip Amoled, ceea ce înseamnă culori vibrante, contrast peste tot, nimic nou, însă detalierea este wow, dar iarăşi, nu mi-a creat acea senzaţie pe care am avut-o la LG G3, poate pentru că atunci am văzut pentru prima dată un Quad HD. Însă dacă ar fi să ne uităm la noul concurent iPhone 6+, acest ecran e cu 22% mai detalizat.

Avem un Octa Core procesor, echivalent lui Snapdragon 805, pe lângă asta adăugăm 3GB RAM şi un procesor grafic Mali, care este cu 70% mai rapid decât cel de anul trecut. Aşa cum era de aşteptat totul rulează fără nici o ezitare.

Şi desigur, toată această putere este necesară pentru următorul avantaj a lui Note 4, şi anume multitasking-ul. Note 4 este  primul şi unicul smartphone cu ecran mare, care într-adevăr profită de aceste dimensiuni la maxim. Împreună cu S Pen-ul care e în continuare prezent şi la patra generaţie şi e de 2 ori mai sensibil ca la Note 3,  poţi face lucruri inimaginabile pe un smartphone. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările