Înainte de a porni recenzia ar trebui să mai spun că nici cutia monitorului nu este mică, din contră, abia am încăput cu ea în lift şi cu cele peste 17 kg nu e simplu de manevrat. Motanul a apreciat dimensiunile şi s-a tolănit imediat pe ea, vezxi în clipul de unboxing, de mai jos.

În clipul video se poate observa că indiferent de unghiul din care-l priveşti nu se schimbă nimic, asta pentru că are ”acoperire” pe verticală şi orizonatală de 178º.
Cu un ecran curbat (1800R), tip VA, o rezoluţie WQHD+ 3440x1440 şi un raport 21:9, ViewSonic VP3481a oferă o experienţa de vizionare panoramică. Monitorul este proiectat pentru a oferi o acurateţe precisă a culorilor, în timp ce compatibilitatea HDR10 oferă o gamă dinamică mai largă de culori vii şi un contrast ridicat (raport static 1,000:1, raport dinamic 50,000,000:1). Rata de refresh de 100 Hz prin tehnologia AMD FreeSync şi timpul de răspuns de 5ms pot fi atrăgătoare şi pentru dezvoltatorii de jocuri sau ocazional pentru gaming.

Viewsonic VP3481a are difuzoare integrate (2x5W), nu sunt extraordinare dar îţi faci treaba cu ele. Pe parte de conectivitate:
- 1x USB-C cu încărcare de 90 W;
- 2x USB-A;
- 1x DisplayPort;
- 2x HDMI;
- 1x RJ- 45.
Pentru securitate are sistem Kensington Lock, iar butoanele pentru reglaje sunt în dreapta jos, sub monitor, în total 6. Din butoane poţi:
- ajusta imaginea automat;
- ajusta imaginea manual;
- ajusta contrastul şi luminozitatea;
- ajusta volumul;
- memora setările personalizate pentru un profil de utilizator.
Viewsonic VP3481a are ecran mat cu tratament anti reflexie 3H, acurateţe a culorii Delta E<2 şi acoperire: NTSC 85% , sRGB 100%, Adobe RGB 83%, DCI-P3: 88%.
Am lucrat circa două săptămâni pe el şi e foarte plăcut în utilizare, confortabil şi afişând culori naturale. Lucrez în mod obişnuit cu fotografii şi clipuri video pe un monitor curbat de 34 de inci, de gaming, care nu se compară cu Viewsonic VP3481a la acurateţea culorilor şi se simte clar diferenţa în Adobe Photoshop şi la editare video.
Şi în afară de culori? Lucrez într-o cameră luminoasă, iar monitorul meu este lucios nu mat şi se văd deseori reflexiile, mai ales pe zonele întunecate. Viewsonic VP3481a, cu o luminozitate de 400 de niţi, carcateristici anti reflexie, filtru de lumină albastră şi Flicker-Free face diferenţa în modul în care se simt ochii după o zi de utilizare.
Ce aş schimba la acest monitor? Poate că baza ar fi putut fi mai mică şi monitorul mai subţire. Aş ar ocupa mai puţin spaţiu pe birou şi n-ar ajunge la ”respectabila” greutate de 11.2 kg. Dar cine ştie, poate pentru fanii ”bigger is better” acestea sunt de fapt avantaje.
Vezi în clip unboxing-ul pe scurt.
Cutia monitorului trebuie răsturantă pentru deschidere, este explicat totul pe capac. În interior este piciorul, monitorul, cabluri ( alimentare, HDMI, DP, USB-C cable, USB-B ), un CD şi ghid de pornire. Nu ştiu dacă piciorul e montat pe talpă, eu n-am fost primul care l-am testat, dar pe monitor se ataşează fără unelte, are un sistem de prindere prin îmbinare cu patru picioruşe.
Cu dimensiunile şi rezoluţia asta şi ţintind cont că se adresează unui segment de utilizatori profesionişti, Viewsonic VP3481a nu putea fi un monitor ieftin. La momentul acestui review pe piaţa locală preţul monitorului variază între 3800 şi 4500 de lei.
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
0 Comentarii
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate