Vivo Y70, smartphone din clasa medie cu 8GB memorie RAM, ecran AMOLED şi preţ accesibil [TECH REVIEW]

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vivo Y70. FOTO Adrian Pogîngeanu
Vivo Y70. FOTO Adrian Pogîngeanu

Vivo Y70 e primul smartphone al producătorului chinez pe care l-am testat şi care aduce câteva lucruri noi în segmentul său.

Primul lucru care m-a atras atenţia la Vivo Y70 e ecranul care e luminos, cu culori aprinse şi contrast bun. Apoi faptul că are căşti în pachet. Şi ce-i cu asta, de ce contează? Păi sunt terminale smartphone flagship sau high-end, la nişte preţuri ameţitoare, care au scos demult căştile din pachet. 

Revenind la ecran, iese repede în evidenţă pentru că e tip AMOLED, cu diagonala de 6,44 inci, rezoluţie 1080 x 2400, raport 20:9 şi o densitate a pixelilor de 409 ppi.

Telefonul stă bine în mână şi cântăreşte doar 171 de grame. Faptul că e uşor se datorează spatelui şi ramei din plastic şi bateriei care nu e foarte mare. Finisajul face ca rama să pară din metal şi nici spatele nu se simte a material ieftin. 

Spatele e un gri perlat, pe care Vivo îl numeşte Oxygen Blue, are nişte nuanţe spre galben, care se schimbă în funcţie de lumină. Modulul de cameră e proeminent, dar nu în mod exagerat.

Vivo Y70 spate FOTO Adrian Pogîngeanu

Butonul pornit / oprit şi cel de volum sunt pe partea dreaptă a telefonului într-o poziiţie accesibilă. Slotul SIM e sus, iar jos avem un difuzor, portul USB-C şi mufă jack de 3.5 mm.

Vivo Y70 laturi FOTO Adrian Pogîngeanu

Specificaţii esenţiale

Vivo Y70 e un smartphone dual-SIM cu procesor Qualcomm Snapdragon 665, procesor grafic Adreno 610,  8GB de memorie RAM, stocarea integrată de 128GB, care fi extinsă prin card microSD de până la 1TB. Sunt două sloturi pentru SIM şi separat cel pentru card de date. Pe partea de conectivitatea avem Wi-Fi dual-band 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0 ( A2DP, LE), GPS (A-GPS, GLONASS, GALILEO, BDS), NFC, radio FM şi USB-C 2.0 cu suport OTG.

Vivo Y70 specificatii

Telefonul vine cu Android 10, dar îndată ce l-ai setat îţi cere actualizare la Android 11. Interfaţa Vivo se numeşte Funtouch şi e destul de curată, nu sunt aplicaţii dublate în smartphone.

În ecran avem un senzor de amprentă, lucru nu foarte des întâlnit în această categorie de preţ, care funcţionează ok.

Vivo Y70 senzor amprentă FOTO Adrian Pogîngeanu

Camera foto triplă nu e punctul forte al acestui smartphone. 

Modulul de pe spate e compus dintr-o cameră principală wide de 48MP (f1.8), o cameră macro de 2MP (f2.4) şi un senzor de profunzime de 2MP (f.2.4). Camera de selfie e wide şi are 16 MP( f/2.0), HDR.

Vivo Y70 camere

Pe lumină naturală puternică, Vivo Y70 scoate nişte imagini bune pentru Instagram sau Facebook, pentru reţele sociale în general. 

Vivo Y70 lumina buna

În lumină artificială, nu prea avem detalii şi focalizarea suferă. Cei de la Vivo au pus accentul în prezentare, pe modul Super Noapte folosit pentru a fotografia în condiţii de iluminare slabă şi înregistrarea videoclipurilor 4K. 

Vivo Y70 noapte

Dar în utilizare, Super Noapte, aparent face doar o expunere mai lungă. În condiţiile în care n-ai stabilizare nu e întotdeauna cea mai bună idee, pentru că rişti ca imaginile să-ţi iasă mişcate.

Vivo Y70 macro

 Camera macro se descurcă ok când lumina e bună.

Vivo Y70 poate filma la rezoluţie 4K cu senzorul principal şi full HD cu camera frontală.

Trebuie să fii atent la mişcări, să fie cât mai line, pentru că lipseşte stabilizarea.

M-am jucat din plin pe Vivo Y70, care are şi un Game Assistant integrat. Nu e un smartphone de gaming, dar e suficient de bun dacă eşti pasionat şi n-ai buget de flagship-killer sau mai mare.

Vivo Y70  Game Assistant

Dar mai bine să vă arăt cum se mişcă în COD.

Asphalt 9.

Şi o partidă de PUBG.

Setările sunt medii, cele implicite din fiecare joc, dar experienţa e plăcută şi cei 8GB de RAM se simt din plin. Dacă ai cu ce să compari, rata de refresh de doar 60Hz se vede, dar altfel mă declar foarte mulţumit. Datorită corpului din plastic căldura e disipată mai bine şi nu sunt probleme de supraîncălzire.

Difuzorul e bun fără a fi ieşi în evidenţă, nu e un punct forte, dar nu e nici slab, îşi face treaba.

Vivo Y70 se mişcă bine în orice aplicaţie de social media sau de productivitate, la acelaşi nivel cu terminale smartphone duble sau triple ca preţ.

Telefonul suportă încărcarea rapidă a acumulatorului prin tehnologia vivo FlashCharge de 33 de waţi, care este una dintre cele mai mari din segment. 

Sigur că în categoria flagship există şi telefoane cu viteze de încărcare mai mari, dar nu toate oferă şi încărcătoare pe măsură. Adică telefonul se încarcă, spre exemplu, la 40W, dar în cutie, dacă are încărcător, acesta încarcă la 25W. 

Telefonul se încarcă în 30 de minute până la circa 60% şi într-o oră se încarcă complet, discutăm de la 0 la 100%.

Vivo Y70 baterie

Bateria nu e cea mai mare, la cei 4100 mAh, dar se încarcă repede şi am obţinut circa 5 ore SOT (screen on time-ecran aprins) la o utilizare intensă, estimare facuta de AccuBattery. 

Am făcut şi niste teste sintetice ( 3DMark şi Geekbench)  şi de viteză pe reţeaua wireless.

Vivo Y70 teste sintetice  3DMark Geekbench viteză pe reteaua wireless

Pachetul conţine smartphone, încarcator, husă pentru telefon, căşti cu mufa jack, cheiţă SIM şi manuale.

Vivo Y70 cutie si husa

Vivo a anunţat modelul Y70 la un preţ de 1199 lei, care e foarte avantajos pentru ceea ce oferă. Momentan nu-l găsesc în oferta magazinelor locale, dar daca-l vedeţi pe undeva şi vă interesează, merită luat în seamă.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite