Mobile

articolul anterior articolul urmator

vivo pe primul loc în China şi locul 5 la nivel global, în trimestrul 2 / 2021. Topul producătorilor de terminale smartphone

0
4 Aug 2021 14:45:09
Autor: George-Andrei Cristescu
Terminale smartphone vivo. FOTO Shutterstock
Terminale smartphone vivo. FOTO Shutterstock

vivo ocupă primul loc pe piaţa smartphone-urilor din China, cu o cotă de piaţă de 23,5% în al doilea trimestru al anului 2021, potrivit IDC Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker.

Cu o rată de creştere de de 23,6%, vivo a câştigat primul loc în China, deoarece portofoliul său de produse şi-a susţinut poziţia pe toate palierele de preţuri, acoperind segmentele mainstream, mid-range şi high-end. 

Cifrele companiilor de cercetare de piaţă au indicat faptul că vivo s-a situat in topul producătorilor smartphone din China încă din primul trimestru al anului 2021.

La nivel global, vivo a rămas în top 5 pe piaţa smartphone-urilor, cu o cotă de piaţă totală de 10,1% în T2 2021, în creştere cu 33,7% faţă de anul trecut, potrivit IDC. Mizând pe un management local al business-ului şi pe înţelegerea culturii locale vivo continuă să se extindă la nivel global. Până acum, vivo şi-a extins reţeaua de vânzări în peste 50 de ţări şi regiuni şi este apreciat de peste 400 de milioane de utilizatori din întreaga lume.

Producătorul de smartphone-uri şi-a început călătoria europeană în octombrie 2020. După lansări în Franţa, Germania, Italia, Polonia, Spania şi Marea Britanie în anul 2020, vivo a fost lansat în România, Cehia, Serbia şi Austria în 2021. Sediul european din Düsseldorf, Germania, a fost înfiinţat în noiembrie 2019 şi de atunci echipa a crescut la peste 70 de angajaţi de 16 naţionalităţi diferite. 

vivo a intrat pe piaţa locală din România în luna aprilie, iar modelele disponibile sunt cele mid-range din seria Y (modelele Y72 5G, Y70, Y20s, Y11s), seria V (modelul V21) dar şi flagship-ul X60 Pro. Produsele vivo sunt disponibilie din reţelele de magazine eMAG, precum şi din Altex, Flanco şi Media Galaxy.

Piaţa globală a smartphone-urilor a crescut cu 13,2% în al doilea trimestru, în pofida îngrijorărilor privind aprovizionarea şi a problemelor cu furnizorii, spune IDC.

Topul global al companiilor este condus de Samsung, cu o cota de piaţă de 18,8 %, urmat de:

  • Xiaomi   16,9%;
  • Apple      14,1%;
  • Oppo      10,5%;
  • Vivo        10, 1%;
  • Alţii         29,5 %.
 

Datele sunt preliminare şi se pot schimba.

Evoluţia celor mai importante 5 companii producătoare de smartphone, în perioada T2 2020 - T2 2021.

International Data Corporation (IDC) este furnizor global de informaţii de piaţă, servicii de consiliere şi evenimente pentru pieţele tehnologiei informaţiei, telecomunicaţiilor şi tehnologiei consumatorilor. Cu peste 1.100 de analişti în întreaga lume, IDC oferă expertiză globală, regională şi locală în tehnologie, benchmarking şi aprovizionare IT, precum şi oportunităţi şi tendinţe din industrie în peste 110 de ţări.

  •  
  •  
 
 

    

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările