Mobile

articolul anterior articolul urmator

Waze adaugă o nouă funcţie pentru a uşura condusul pe timp de iarnă

2
11 Dec 2019 18:31:11
Autor: Andrei Brînduşescu

Funcţia este menită să informeze cu privire la starea drumurilor pe timp de iarnă şi este deja disponibilă în România.

Aplicaţia de navigaţie va oferi informaţii cu privire la condiţiile de desfăşurare a traficului pe timp de iarnă, spunându-le şoferilor dacă un drum este înzăpezit sau a fost curăţat recent, pentru a-şi putea planifica mai bine ruta.

Evident, Waze se bazează în principal pe şoferii care folosesc aplicaţia pentru a-i anunţa pe ceilalţi utilizatori cu privire la starea drumurilor.

Această nouă funcţie a fost realizată în colaborare cu Departamentul de Transporturi din Virginia, parte a programului Waze for Cities, care oferă anonim date ale aplicaţiei cu diferite organizaţii, pentru a le ajuta în munca lor de zi cu zi. În acest caz, Departamentul de Transporturi poate folosi datele primite în timp real de la Waze pentru a organiza plugurile de zăpadă sau pentru a trimite echipe de intervenţie în zonele puternic afectate.

Noua funcţie este deja disponibilă la nivel global şi poate fi găsită în tab-ul Pericol > Vreme > Drum înzăpezit (foto jos), în ultima versiune a aplicaţiei. Există şi o opţiune care permite şoferilor să îi anunţe pe ceilalţi utilizatorii ai aplicaţiei de prezenţa gheţii pe drum.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

GAN
11.12.2019, 19:20:20

se ajunge destul de greu la ea....daca esti in mers nu e recomandat sa fie activata de tine ca sofer

+1 (1 vot)
Giorgione
12.12.2019, 08:22:24

O sa se ajunga la comenzi vocale

Modifică Setările