Mobile

articolul anterior articolul urmator

Xiaomi ajunge pe lista neagră a lui Trump. Care sunt consecinţele

2
15 Jan 2021 16:09:56
Autor: Andrei Brînduşescu

Administraţia Trump a clasificat Xiaomi ca o „companie militară comunistă chineză”, plasând-o astfel pe lista neagră, acolo unde se afla deja Huawei.

Ordinul executiv semnat de Trump în noiembrie interzice companiilor şi investitorilor americani să finanţeze companiile plasate pe lista neagră, deoarece „Partidul Comunist Chinez îi exploatează (pe investitori) în a finanţa dezvoltarea şi modernizarea armatei sale”, prin vânzarea de produse.

Xiaomi se află într-un continuu progres de câţiva ani, iar problemele pe care l-a avut Huawei cu guvernul american au ajutat-o şi mai mult pe compania bazată în Beijing. Însă, prin clasificarea sa ca o companie care are legături cu armata chineză, administraţia de la Washington speră ca Xiaomi să îşi piardă investitorii americani până în noiembrie 2021.

Bineînţeles, există posibilitatea ca acest ordin să fie retras odată cu sosirea administraţiei Biden, programată în mai puţin de o săptămână, cum notează GSM Arena. Rămâne de văzut dacă tensiunile dintre SUA şi China vor fi reduse odată cu acest eveniment sau dacă Xiaomi se va găsi în aceeaşi poziţie în care s-a aflat şi Huawei în urmă cu un an şi jumătate.

Răspunsul Xiaomi nu s-a lăsat aşteptat, un comunicat oficial fiind emis de compania chineză, în care susţine că „nu este deţinută, controlată sau afiliată cu armata chineză şi nu este o „companie militară comunistă chineză”, aşa cum susţine NDAA (National Defense Authorization Act)”. Producătorul se află acum în curs de evaluare a potenţialelor consecinţe pe care această decizie le va avea asupra sa.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

moftronix2
15.01.2021, 18:05:30

Cică Xiaomi exploatează...Daca și miliardarii americani lupta împotriva exploatării....mai rămâne ca Sindicatele sa lupte împotriva creșterilor salariale.

-9 (13 voturi)
Utilizator Adevărul
15.01.2021, 20:21:05

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările