Mobile

articolul anterior articolul urmator

Xiaomi Mi4 - iPhone-ul chinezesc poate fi mai bun decât originalul

3
3 Feb 2015 13:06:25
Laboratorul Darwin
Xiaomi Mi4
Xiaomi Mi4

Xiaomi Mi4 este un fel de iPhone, care la fel  se produce în China, dar care nu trece oceanul. E clar că designerii chinezi nu se obosesc absolut deloc să inventeze ceva nou, dar dacă ar fi să lăsăm într-o parte asemănările, Mi4 este pentru mulţi chiar şi mai bun ca iPhone-ul.

Spre exemplu butoanele sunt plasate în cea mai comodă parte a telefonului şi calitatea asamblării este la cel mai înalt nivel. Există 2 variante, albă lucioasă pe care o am eu acum şi negru mat, unde chiar şi marginile din metal sunt vopsite în negru, după mine varianta neagră este cu mult mai reuşită, iar cea mai plăcută parte  pentru ambele variante este posibilitatea de a schimba capacele cu alte 22 de variante disponibile: lemn, bambuc, piele, pânză, astfel de posibilităţi pentru astfel de preţuri nu mai oferă nimeni.

Display-ul este un Full HD de 5 inch care să recunosc că m-a surprins plăcut. Spaţiul dintre sticlă şi panel-ul multitouch a fost micşorat, aşa că rămâi cu impresia de parcă intri cu degetul în ecran.

Smartphone-ul rulează pe MIUI v6, care are la bază Android-ul 4.4.4. Pentru cine nu ştie, MIUI este  o versiune super modificată a Android-ului care seamănă destul de tare cu iOS-ul, însă care include multe funcţii unice, ce nu le găsim nici pe Android-ul original, şi cu atât mai mult pe iOS. Însă acest MIUI nu poate face ca telefonul să fie gata de utilizare imediat ce este scos din cutie. Există multă chinezărie prin scrisuri, aplicaţii neclare, iar pentru a te folosi ca de un simplu Android trebuie să downlodezi un pachet de aplicaţii google dintr-un magazin chinezesc, update la versiunea miui6 la fel trebuie să o faci prin recovery mode-uri şi aşa mai departe.

Revenind la eroul episodului, ne îndreptăm spre putere. Xiaomi mi 4 rulează pe Snapdragon 801, are 3GB de RAM  şi 16 sau 64GB de memorie internă. Pe parcursul a 2 săptămâni de testare nu am avut nici un lag, nici la miui-ul vechi cu care a venit din cutie, nici cu ăsta nou şi nici măcar în vreun joc. Totul merge surprinzător de repede şi plăcut, defapt ceea ce şi mă aşteptam de la un astfel de procesor.

Având în vedere că mi4 nu este cel mai subţire smartphone din lume, aici avem o baterie de 3080mAh care îmi serveşte fără probleme 2 zile şi cred că asta e un lucru mult mai important decât câţiva mm din grosime după care se fugăresc restul producătorilor.

Camera din spate este una de 13mp de la Sony care fotografiază mai bine decât cea de 20 pe care o găsim la ultimele modele Xperia. Aici se vede uşor cum  numărul de mpx nu este atât de important precum însăşi modul în camera telefonul procesează imaginea. Culorile sunt bine balansate, iar cu regimul HDR primim rezultate şi mai exacte.


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

JIM BEAM
3.02.2015, 15:38:11

Eu mi-am luat un Xiaomi mi 4 am instalat antutu benchmark si la test am vzt ca are snapdragon 800 si nu 801 cum scriu chinezii in toate reclamele care le fac acestui telefon.Modelul 800 snapdragon (procesorul ) este unul mai vechi decit 801, deci fac si ei magarii cit cuprinde,Acum de cind a crescut $ au scumpit tel cu vreo 44-45 de euro..!.Asta o fi diferenta reala daca facem calculul in moneda chineza?.Ma indoiesc , sint si ei lacomi ca orisicare..

Utilizator Adevărul
4.02.2015, 10:21:27

Comentariu considerat abuziv.

Grigore
4.02.2015, 14:36:26

Xiaomi produce dispozitive din ce in ce mai bune, mai cautate, cu care demonstreaza intregii lumi faptul ca se poate dezvolta un produs excelent la un pret rezonabil. Succesul Xiaomi este unul dintre motivele pentru care Samsung a inregistrat recul in financiare in 2014. Intre timp, pe Terra, unii oameni inca mai platesc >800 euro pentru un produs cu hardware vechi de 2 ani, si cu un siste, de operare de cea mai slaba calitate. De ce? E un mister...

Modifică Setările