Reţele sociale

articolul anterior articolul urmator

Şefii Amazon, Apple, Facebook şi Alphabet, invitaţi pentru audieri la Bruxelles

4
24 Jan 2021 15:46:09
Autor: News.ro
Amazon, Apple, Facebook, Alphabet. FOTO Shutterstock
Amazon, Apple, Facebook, Alphabet. FOTO Shutterstock

Parlamentarii europeni i-au invitat pe directorii generali ai Amazon, Apple, Facebook şi Alphabet la o audiere la Bruxelles, pe 1 februarie, în condiţiile în care încearcă să reducă influenţa giganţilor americani din sectorul tehnologiei, prin intermediul legislaţiei, transmite Reuters.

Scopul audierii planificate este de a avea un schimb de opinii cu directorii generali ai celor mai mari patru companii care operează platforme de socializare la nivel mondial, pentru a afla despre modelele lor de afaceri actuale şi conceptele referitoare la viitor, deoarece acestea se confruntă cu provocările modificării condiţiilor pieţei”, arată o invitaţie trimisă companiilor.

 ”Evenimentul va contribui la pregătirea membrilor Parlamentului European pentru viitoarele discuţii privind potenţialele noi reglementări destinate sectorului digital. Din toate aceste motive, dorim să clarificăm că această invitaţie este doar pentru directorii generali”, mai afirmă invitaţia.

Potrivit invitaţiei, parlamentarii sunt dispuşi să schimbe data într-o altă zi din februarie sau martie, dar persoane apropiate companiilor au îndoieli că şefii acestora vor accepta invitaţia.

Vineri, 22 ianuarie, a apărut informaţia că directorul general al Alphabet, Sundar Pichai, va organiza o videoconferinţă cu şefa antitrust a UE, Margrethe Vestager, pe 25 ianuarie, conform programului Comisiei Europene.

Vestager, care face presiuni pentru adoptarea unor noi reguli, dure, va discuta cu Pichai problemele legate de sectorul digital şi de concurenţă, a spus o purtătoare de cuvânt a Comisiei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Camelia Sorescu
24.01.2021, 15:53:03

Eugeniști și transhumaniști care pun umărul activ la propagarea isteriei numită Pandemie și la cenzura instituită global sub pretextul apărării cetățenilor de fake news. Și bineînteles, nu în ultimul rând, avizi susținători ai campaniei de vaccinare, un fals istoric menit să faciliteze instalarea globală a globalismului prin intermediul unei minciuni științifice. Întâi ne-au luat libertatea ca apoi în virtutea unui fals (vaccinarea) să ne-o ofere înapoi. Ca pe Emag înainte de Black Friday când prețurile cresc numai ca ulterior să se poată „reduce”.

-4 (4 voturi)
Camelia Sorescu
24.01.2021, 15:53:50

Corecție: instalarea globală a comunismului prin intermediul unei minciuni științifice. Mulțumesc.

-2 (2 voturi)
Ce ar spune Isus
24.01.2021, 16:19:00

Septa Unella ne uimeste din nou, si redefineste limitele psihozei. Interesant, foarte interesant... Dezvolta-ti ideea, Septa Unella. Si cum te fac toate aceste lucruri inchipuite sa te simti? Te supara, te inspaimanta? Te ascultam.

+6 (6 voturi)
Notalp
24.01.2021, 17:16:15

Au dat "invitatii" de pamant cu fostul presedinte al SUA, ii doare in basca de UE. Si se pare ca si pe utilizatori ii doare tot acolo, acceptand fara probleme minarea si valorificarea datelor personale. Big Brother este mic copil pe langa ce se faca acum. Dar, cine stie, poate asta vor utilizatorii, se simt importanti ca isi desfasoara viata la vedere 24/7. A se vedea ca iese din cazul Australia vs. Google.

Modifică Setările