Reţele sociale

articolul anterior articolul urmator

Ai Android şi Facebook? Reţeaua socială îţi colecta numărul fără să te întrebe

0
30 Jun 2013 10:41:49
Autor: Vlad Andriescu
Aplicaţia de Facebook de pe Android colecta numerele de telefon indiferent dacă eram autentificaţi sau nu FOTO Adevărul/Vlad Andriescu
Aplicaţia de Facebook de pe Android colecta numerele de telefon indiferent dacă eram autentificaţi sau nu FOTO Adevărul/Vlad Andriescu

Facebook a colectat numerele de telefon ale oamenilor fără acordul lor, cu ajutorul unei erori în sistem. Cei care aveau un smartphone şi instalau aplicaţia trimiteau numărul de telefon către serverele Facebook chiar înainte de a se autentifica în site.

Eroarea a fost descoperită de un specialist de la Symantec, care a anunţat acest lucru printr-o postare pe blog. Facebook a confirmat faptul că bug-ul în sistem există şi că se aplică doar celor care folosesc telefoane cu Android. Ea va fi rezolvată la următoarea actualizare a aplicaţiei.

"Prima oară când deschizi aplicaţia de Android dai numărul de telefon, chiar înainte de a te autentifica. Nu ai nevoie să dai numărul tău, să te autentifici sau să iniţiezi vreo acţune. Nu ai nevoie nici măcar de un cont făcut vreodată pe Facebook pentru ca acest lucru să se întâmple", a scris Symantec pe blog. Potrivit informaţiilor Symantec, milioane de oameni au fost afectaţi de această eroare.

Purtătorul de cuvânt al Facebook a declarat pentru "Huffington Post" că reţeaua socială nu s-a folosit şi nu a procesat numerele de telefon şi le va şterge din baza de date.

"A existat un bug în aplicaţia noastră de Android şi le mulţumim celor de al Symantec pentru că ne-au contactat. Am rezolvat problema şi la următorul update, care e disponibil în beta pentru toţi utilizatorii începând de astăzi, numărul de telefon nu va fi colectat", a declarat purtătorul de cuvânt Facebook.

Satnam Narang, un responsabil de securitate de la Symantec, a spus că bug-ul era disponibil pentru toate versiunile aplicaţiei şi pentru orice gadget care folosea aplicaţia.

Citeşte mai multe despre Facebook: 

FOTO Trei fotografii îţi arată de ce să susţii cauze pe Facebook prin „like“ este o idee proastă şi nu ajută cu nimic

Prin Facebook oamenii comunică mai mult, dar şi cred că ajută mai mult. Şi asta pentru că există butonul de „like“. „Like“ o cauză, un eveniment sau cazul nefericit al cuiva. O campanie publicitară arată cât de puţin reprezintă acest „like“ virtual în mediul real.
 
Schimbare de luni pe Facebook: paginile cu tentă sexuală nu vor mai arăta la fel
 
După ce mai multe organizaţii au protestat împotriva afişării reclamelor lor în dreptul unor pagini care nu ar trebui să existe pe Facebook, reţeaua socială îşi modifică politica şi îşi ia responsabilitatea să nu afişeze anunţuri în astfel de locuri.
 
 
Una dintre nemulţumirile în momentul când Instagram a introdus video-urile a fost faptul că nu pot fi introduse în alte site-uri, prin funcţie embed. Un blogger a rezolvat şi această chestiune.
 
 
Serviciul de mesagerie al Facebook, Messenger, a primit mai multe opţiuni în ultima vreme pentru a deveni mai cool pentru utilizatorii tineri şi mai ales pentru cei din zona asiatică, obişnuiţi să folosească imagini pentru a-şi exprima mai bine emoţiile. De astăzi, în rândul Stickerelor de Facebook Messenger se află şi câinele lui Mark Zuckerberg.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările